Hamppumessuilla ei rikota lakia vaan muutetaan sitä

Helsinki Hemp+Herb järjestetään 11.-13. elokuuta Konepajan Brunossa.

Helsinki Hemp+Herb -tapahtuma on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja se kerää hampuntuottajien ja hampusta tuottajien tuotteita esille. Esillä tulee olemaan kosmetiikkaa, vaatteita, jalkineita sekä hygieniatuotteita, joiden keskeinen raaka-aine on hamppu.

“Messut järjestetään monesta syystä. Suomessa on periaatteessa laillista kasvattaa hamppua, mutta viljelijät joutuvat silti kovaan syyniin. Hampun ympärille on muodostunut kannabiksen takia vahva stigma. Siihen liittyy niin paljon pelottelua, vääristelyä ja propagandaa, vaikka kyseessä on järjettömän hyödyllinen kasvi”, tapahtuman järjestäjä Jude Vihervaara kertoo.

Messujen ohjelmassa käsitellään myös kannabislääkinnän tilaa Suomessa, asiantuntijoina paikalla on lääkäreitä ja potilasyhdistyksien edustajia.

“Suomi on yksi ensimmäisiä Euroopan maita lääkekannabiksen saannissa, mutta se perustuu yhden ainoan potilaan järjettömään taisteluun valtiota vastaan saadakseen toimivan lääkkeen itselleen. Lääkärit vastustavat lääkekannabista, mutta myös pelkäävät. Valvira ja Fimea valvovat kyseistä osastoa vahvasti. Noin sata henkilöä saa tällä hetkellä kannabispohjaisia lääkkeitä Suomessa reseptillä”, Vihervaara jatkaa.

Saako sitten hamppumessuilla polttaa pilveä?

“Ainoastaan he, joilla on resepti, saavat tuoda paikalle kannabista. Me ei tällä tapahtumalla rikota lakia, vaan muutetaan sitä", Vihervaara sanoo.

Helsinki Hemp+Herb / 11.-13. elokuuta / Konepajan Bruno / 10 e päivälippu. Torstaina 10. elokuuta Jätkäjätkät keikalla Brunossa Hemo+Herb-prepartyissa kesän ainoalla Helsingin keikallaan. 

3 kommenttia

Kierosuora

10.8.2017 19:03

Mielestäni kaikki huumeet tulisi dekriminalisoida.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Victor Motas

10.8.2017 19:34

Ihan parasta olisi kun joku jolla on kannabis resepti toisi sitä messuille ja polttelisi siellä poliiseja provosoivasti ja haistattaisi näille pitkät "kiinni jäätyään" reseptiä näyttäessään..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suklaakakku

14.8.2017 10:57

Mitäs hienoa siinä olisi?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi