Hanabarometri mittaa oluiden menekkiä

Kahden kuukauden välein suosituimmat oluet rankataan, ja kaksi vähiten myytyä tippuu pois.

Stone’sin alakerran baaritiskin hanat on upotettu jääseinään.
Stone’sin alakerran baaritiskin hanat on upotettu jääseinään.

Gastropubin hanabarometri

Keskuskadulle on avattu uusi gastropub. Erikoisuutena paikassa on hanabarometri, joka mittaa hanaoluiden menekkiä. Kahden kuukauden välein suosituimmat oluet rankataan, ja kaksi vähiten myytyä olutta tippuu pois. Tilalle tulee nettiäänestyksen perusteella kaksi uutta olutta. Ruokalistalta löytyy muun muassa olutvalikoimaan sopivaksi suunniteltuja taste-plateja ja omeletteja. Ruokalistaa uusitaan kahden, kolmen kuukauden välein. Stone’sissa on 235 asiakaspaikkaa, ja ruokaa tarjoillaan sekä ylä- että alakerrassa valomerkkiin asti.
Stone’s, Keskuskatu 4

Teatteri Cocktail Battle

Teatteri Cocktail Battlen voittajaksi kruunattiin A21 Cocktail Lounge. Maailman parhaaksi baariksikin valittu A21 ylsi voittoon tasapainoisilla cocktaileilla, tyylikkään viihdyttävällä yleisön ja tuomariston huomioimisella sekä erinomaisella tiimityöskentelyllä. “Kilpailu oli todella tiukka, eikä finaalin alkaessa pystynyt arvaamaan, kuka sen tulisi voittamaan”, Pernod Ricardin Laura Järnefelt kertoo.

Lime Cut

Sinebrychoff tuo tammikuun alussa Tuborg-limeoluen päivittäistavarakauppoihin. Ravintoloista olutta on saanut jo marraskuun alusta. Limeolut on suunnattu erityisesti naisille ja nuorille aikuisille. Alkoholia pullosta löytyy 4,5 %.

Tempo

Manskun Baker’siin on avattu bar Tempo, olohuonemainen drinkkibaari. Valikoimassa on viinien ja oluiden lisäksi erikoisdrinkkejä, joissa saattaa maistaa jopa lihalientä. Keskiviikosta lauantaihin tunnelmaa luo pianisti. Sisäänkäynti Kalevankadulta.
Baker´s Tempo, Mannerheimintie 12

Eeva lähtee Ausseihin

Intohimo oppia ja elämästä nauttiminen lukeutuivat Eeva Hakalan, 25, valtteihin Vuoden Viinintekijän arvonimen saavuttamisessa. Eeva singahtaa Kalliosta helmikuussa kahdeksi viiikoksi viinintekijäoppiin Australiaan. Nelosella kampanjasuunnittelijana työskentelevä Eeva oli voitostaan varma, sillä hän oli jo etukäteen järjestänyt talvilomansa. Kisasta Eeva bongasi etukäteen ilmoituksen verkosta ja kävi viinimessuilla hakemassa lisätietoa. Merlot-rypälettä sekä Italian että Espanjan keittiöitä arvostava voittaja on käväissyt australialaisella viinitilalla ennenkin. Kotikaupugissa Eevan voi bongata Korjaamolla, Bar 9:ssä, vaaleiden lagerien parissa Hadankassa sekä “rahojen riittäessä” Ateljé Finnessä.

Sushi-baari Stockalle

Stockmannin päätavaratalon gastronominen mullistus jatkuu. Viimeisin uudistus on talon oman herkkukeittiön tuotteiden sushibaari katutasossa. Sushipalojen kumppaniksi on tarjolla kotimaista ynnä japanilaista olutta sekä kuohu-, valko- ja punaviinejä. Sakea on luvassa. Domo arigato!
Stockmann, Aleksanterinkatu 52

Lounaalle tunkua

Joululounasindeksi enteilee hyvää kaupungin ravintoloitsijoille. Itsenäisyyspäivää seuraavat kaksi viikkoa kertovat monelle, miten vuosi menee. Jopa normaalisti vain iltaisin avoinna olevat ravintolat, kuten Ateljé Finne, avautuvat juhlakautena lounaalla – mutta normaalia iltalistaansa tarjoten.
Ateljé Finne, Arkadiankatu 14

Joulun viinit

Pihville ja lampaalle ovat oivia valintoja Alkon jouluviinit Chilestä. Christmas Cabernet Sauvignon (9,99 e) tuo sikarimaisuudessaan märkine lehtineen mieleen Bordeaux’n modernit punaviinit. Tarapacá Christmas Edition (8,98 e) puhkuu tuoretta kukkaisuutta.

Samppanja kirjassa

Matka Champagneen on päätoimittaja Essi Avellanin rakkaudentunnustus intohimonsa kohteelle. Käytännön matkavinkkien ohella kirja tarjoaa katsauksen tärkeimpiin tuottajiin. Valitettavasti vain yhteen viiniin per tuottaja keskittyen.

Klubit

Jukebox

  1. Pirupa: The Leader (Original Mix)
    “Vanhat kunnon Chicago-biitit ja sielukkaat discovibat ovat tulleet taas muotiin pitkään kestäneiden elektro- ja progressive-trendien jälkeen. Tämä biisi saa aina jengin tanssimaan ja hymyilemään.”
  2. Goldfrapp: Believer (Joris Voorn Remix)
    “En tiedä, onko se juttu noissa vokaaleissa vai Voornin pumppaavissa biiteissä, mutta tämä saa aina mummotkin mukaan meininkeihin.”
  3. Mario Basanov: Up (Original Mix)
    “Nyt alkutalvesta on tullut haalittua tosi paljon matalatempoista baleaarista musaa. ”Up” on Basanovin uusin julkaisu. Hyvä alkuillan biisi.”

Tapio K LeBonkissa 31.12.

Bitch

Uuden vuoden alussa aloittaa alternatiivista tanssimusiikkia tarjoava klubi. “Tunsimme olevamme liian kilttejä saadaksemme äänemme kuulumaan ja pitämään kiinni omista oikeuksistamme. Jotta pääset sinne minne haluat, on sinun oltava 'narttu'", kertovat klubin järjestäjät dj:t Miia Magia ja Tatu. Aloitusillan päätähtenä Dj Peter Pixzel. ”Ovi-Bitchinä” vieraat vastaanottaa Fiona Timantti.
Playground 7.1.2011 6/10e

Piparirock

Joulun henkeen sopivassa Piparirockissa esiintyvät muun muassa Stalingrad Cowgirls ja Cityn Kaupungin Paras 2010 -bileissäkin viihdyttänyt Pyhät Tepot.
Gloria 18.12. 7e

Tonttutanssit

Jos lanttulaatikon syöminen ottaa pattiin, voi joulupäivän tansseihin lähteä Vantaan Onnelaan. Kinkkukin sulaa tanssilattialla paremmin.
Vantaa Onnela 25.12. 7e

Uusi vuosi Korjaamolla

Club Hertz kokoaa uuden vuoden juhliin Korjaamolle Jori Hulkkosen, Villa Nahin ja Jaakko Eino Kalevin. Lavalle nousee myös teknopioneerit Acid Kings.
Korjaamo 31.12. 14e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi