Hans Välimäki jättää Restamaxin – keskittyy täysillä uuteen ravintolaansa

Hans Välimäen ja Arto Rastaan ravintola Penélope avataan 15. marraskuuta Helsingin Mikonkadulle.

Hans Välimäki jättäytyy yhteistyöstä Restamaxin kanssa ja keskittyy täysillä ravintola Penélopen pyörittämiseen.
Hans Välimäki jättäytyy yhteistyöstä Restamaxin kanssa ja keskittyy täysillä ravintola Penélopen pyörittämiseen. Kuva: Jussi Ratilainen

Hans Välimäki ilmoittaa lopettavansa yhteistyön ravintolakonserni Restamaxin kanssa.

”Lähtööni ei liity sen enempää dramatiikkaa. Olin harkinnut lähtöä jo jonkin aikaa. Kun oma ravintolani aukeaa marraskuussa, tuntuisi hieman kummalliselta jatkaa, vaikka ajatukset ja huomio ovat koko ajan muualla. Siksi siis näin”, Välimäki kertoo tiedotteessa.

Välimäen ja Restamaxin välisessä yhteistyössä Restamax on vastannut nimettyjen ravintoloiden, kuten Masu Asian Bistron liiketoiminnasta ja niiden kehityksestä. Välimäen vastuulla on ollut näiden ravintolakonseptien tuotteistus ja reseptiikka.

Välimäki aikoo nyt panostaa täysillä 15. marraskuuta Helsingin keskustaan avautuvaan ravintola Penélopeen, jonka hän avaa yhdessä Arto Rastaan kanssa.

Penélope on Välimäen ensimmäinen oma ravintola Chez Dominiquen jälkeen. Fine diningin sijaan Penélopessa nautiskellaan rennosti modernin tapas-ravintolan tyyliin.

“Siellä ei tarvitse viettää välttämättä koko iltaa, vaan voi myös piipahtaa ottamassa lasin viiniä ja hyvää ruokaa ja jatkaa matkaa, mutta voi myös jäädä syömään pidemmäksikin aikaa”, Rastas kertoi Citylle syksyllä.

Penélope halutaan pitää helposti lähestyttävänä, hintataso maltillisena, ja asiakkaita kohdellaan kuin kotiin kutsuttuja vieraita. Ravintolan keskipisteenä toimii avokeittiö, jossa annokset syntyvät asiakkaiden silmien alla kuten kotonakin.

"Eikös se ole aina se olohuone tai keittiö, missä ihmiset haluavat olla? Yritämme välittää sellaista tunnelmaa”, Välimäki kuvailee.

Lue lisää Hans Välimäen ja Arto Rastaan mietteitä pian avautuvasta ravintola Penélopesta: Kun Hans Välimäki ja Arto Rastas perustavat uuden ravintolan, pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan: "On aika tylsä ajatus, että pitäisi aina tuoda jotain uutta”

Penélope, Mikonkatu 9. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi