Harmoniaa, seremoniaillallisia ja alkoholiton yökerho - Harjun ruumishuone lupaa elämyksiä, joita et unohda

Harjun entisen ruumishuoneen kokeilukäyttö jatkuu syyskuussa VILLD pop upilla.

Ossi Paloneva ja Tiina Junno järjestävät Harjun ruumishuoneella seremoniaillallisia.
Ossi Paloneva ja Tiina Junno järjestävät Harjun ruumishuoneella seremoniaillallisia.

VILLD on avannut syyskuun alussa Harjuun holistisen hyvinvoinnin keskuksen, joka on täynnä kulttuuria, taidetta, ravintoa ja yhteisöllisyyttä.

Päivisin tilassa toimii galleria, harmoninen tila sekä villiyrttiteehuone luonnosta kerättyine ruokatuotteineen. Tarjolla on myös inspiroivia työpajoja taideterapiasta joogaan, sekä keskustelutilaisuuksia kvanttifysiikasta kalevalaisuuden rooliin nyky-Suomessa.

VILLD pop up on osa kokeilujen sarjaa, jolla Helsingin Kaupunkitilat Oy kartoittaa kulttuurihistoriallisesti merkittävälle Harjun ruumishuoneelle uutta, elinvoimaista käyttötarkoitusta.

Harjun vanha ruumishuone kauniisti siivilöityvine valoineen luo tunnelmalliset puitteet VILLD pop upille.
Harjun vanha ruumishuone kauniisti siivilöityvine valoineen luo tunnelmalliset puitteet VILLD pop upille.

"Työstämme koko kuukauden ajan tilassa valtavaa yhteisömuraalia, jonka tekemiseen kaikki ovat tervetulleita osallistumaan", paljastaa taiteilija Aleksandra Mallet, joka vastaa gallerian kuratoimisen lisäksi myös alkoholittoman klubin ohjelmistoista.

Alkoholittoman klubin ohjelmaan kuuluu muun muassa ecstatic dancea, kaakaoseremonioita, huippu-DJ:tä ja alkemistisia yllätysesiintyjiä.

Alkemistisen ruoanlaiton ilotulitus

Seitsemänä syyskuun iltana VILLD loihtii tilaan seremoniallisen illallisen, joka herättelee tarkastelemaan ruokailua täysin uudesta näkökulmasta.

"Illallisseremoniamme on alkemistisen ruoanlaiton ilotulitus. Illoissa yhdistyvät perinteet, luonnon viisaus, teknologia, kvanttifysiikka, neurotieteet, holistiikka, ravinnon energeettisyys ja rituaalit kokonaisvaltaiseksi kokemukseksi, jossa opitaan tiedostavan syömisen pääperiaatteet sekä lukemaan intuitiivisesti ravinnon sisältämää informaatiota", kertovat alkemisti-kokki Ossi Paloneva ja harmoniaan erikoistunut alkemisti Tiina Junno.

City pääsi testaamaan VILLD pop up -illallisen ennakkoon.
City pääsi testaamaan VILLD pop up -illallisen ennakkoon.

4,5 tuntia kestävät illalliset sisältävät muun muassa ketunleipäkeittoa, taulakäävällä savustettua raparperia, alipaineistettua mansikkaa, savustetussa ruusuvedessä maustunutta kyssäkaalia, pökkelökäävällä savustettuja pähkinöitä…

Aistit viritetään herkimmilleen erilaisten äänimaailmojen, tuoksujen ja hengitysharjoitusten avulla.

"Harjun vanha ruumishuone kauniisti siivilöityvine valoineen luo upeat puitteet tähän ainutlaatuiseen kokonaiselämykseen."

City pääsi testaamaan illallisen ennakkoon.

LUE LISÄÄ: Ossi Paloneva haluaa ravistella suhdettamme ruokaan: VILLD pop up -illallinen on jotain, mitä et ole ennen kokenut

VILLD-holistisen hyvinvoinnin keskuksen ohjelma starttasi gallerian ja alkoholittoman yökerhon avajaisista, joita vietettiin 5.9. Ensimmäiset illalliset järjestetään 12.9.