Hehkutetun pastapaikan sisarravintola saapui Triplaan - Angelina on italialaisen kortteliravintolan ja asemabaarin nerokas yhdistelmä

"Life is a combination of magic and pasta.” Näin kuuluu vastikään Triplaan avanneen Angelinan motto - ja se on enemmän kuin oikeassa!

Käsintehdyt raviolit kätkevät sisäänsä pecorinojuustoa.
Käsintehdyt raviolit kätkevät sisäänsä pecorinojuustoa. Kuva: Laura Matilainen
  • Mikä: Italialainen ravintola
  • Missä: Fredikanterassi 1, Helsinki
  • Mitä: Pastaa, pizzaa ja italialaista tunnelmaa

Syyskuun puolivälissä Triplan ravintolatajonta sai uuden tulokkaan, kun autenttiseen italialaiseen ruokaan keskittynyt Angelina avasi ovensa heinäkuussa lopettaneen Signor Smith -ravintolan tiloihin.

Angelinan ravintoloitsijana toimii Katajanokalla sijaitsevasta Locanda Scappista tutut Francesco Cereda, Simone Portas ja Stefano Mancusi. Keittiömestarina toimii niin ikään Locanda Scappista tuttu Leonardo Dall'albero.

“Jos voimme tuoda Locanda Scappista tuttua laatua ja makua tälle alueelle, olemme todella iloisia. Itse asiassa alueen ihmiset ovat jo antaneet paljon hyvää palautetta ja iloinneet, että olemme vihdoin täällä”,  Angelinan  Chef Manager Vladimir kertoo Citylle uuden ravintolan tunnelmista. 

Vanhojen tekijöiden lisäksi myös ravintolan ruokalista jäljittelee pitkälti Katajanojalta tuttua linjaa: päivittäin käsityönä valmistettu pasta kuuluu Angelinan erikoisuuksiin.

Angelinassa valmistetaan pastaa käsityönä päivittäin.
Angelinassa valmistetaan pastaa käsityönä päivittäin. Kuva: Angelina

“Angelinasta saa autenttista italialaista pastaa, joka valmistetaan ravintolassa asiakkaiden edessä. Asiakkaista on todella kiinnostavaa seurata ja nähdä, kuinka heidän ruokansa valmistetaan.”

Tuoreen pastan lisäksi myös ruoan laatu sekä hyvät viinit ovat erinomaisia syitä lähteä pistäytymään uutuusravintolassa.

“Kaikki tässä ravintolassa on Italiasta, niin raaka-aineet kuin kokit, ja tällä on todella suuri vaikutus ruokaan.”

Italialaiset erikoisuudet ja kotiruokalounas sulassa sovussa

Ruokalistalta Vladimir suosittelee maistamaan rapeaksi paistettuja mozzarellapalloja ‘Bocconcino’ sekä ‘alkupalavalikoima 'Taglierea’, joka pitää sisällään muun muassa parmankinkkua, fenkolisalamia ja lampaanjuustoa Sardegnasta. Pääruoista miehen oma suosikki on Tagliatella al Ragu di Salsiccia, eli makkara-tomaatti-ragu-kastikkeen kera tarjoiltua tagliatella-pastaa.

“Pizzoista Margherita on totta kai hyvä valinta, koska se on tärkein, mutta myös Prosciutto Cotto di Funghi on erinomainen valinta.”

Uppopaistetut riisipallot, arancinat, ovat sisilialainen erikoisuus.
Uppopaistetut riisipallot, arancinat, ovat sisilialainen erikoisuus. Kuva: Laura Matilainen

Vaikka Angelina tarjoilee illallisaikaan ainoastaan italialaisia erikoisuuksia, lounaalla pöytiin katetaan suomalaisia makuja sisällään pitävä kotiruokalounas. Erilaiset konseptit eivät ole vähentäneet kiinnostusta paikkaa kohtaan - päinvastoin.

“Monet lounaaseen tyytyväiset asiakkaat ovat palanneet ravintolaan myös illalla”, keittiöpäällikkö kertoo.

Toimitus testasi uutuusravintolan - tällainen on Angelina

Vaikka uuden ravintolan sisäänkäynti antaa ymmärtää toista, Angelinan ravintolasali on todella tilava ja valoista. Isoista ikkunoista pääsee seuraamaan ihmisvilinää ja laiturille saapuvia junia - aivan kuin Italiassa konsanaan. Attenzione! 

Ravintolan sydän on monen muuhun ravintolaan verrattuna valtava avokeittiö, jonka nurkassa lämpiää aito pizzauuni. Myös näkyvästi esille oleva pastan valmistuspiste vahvistavat mielikuvaa siitä, että tässä ravintolassa todella panostetaan ruoan laatuun ja käsillä tekemiseen. 

Angelinan ruokalista ei ole kilometrin pituinen, mutta valinnan varaa on riittävästi. Alkupalalistalta löytyy niin rapeita sisilialaisia riisipalloja ‘Arancinoja’ kuin monelle tutumpia bruschetta-leipiä. Pääruokana voi nauttia joko simppeleitä pastoja tai herkullisia pizzoja, ja ateria kruunataan joko tiramisulla tai paikan päällä valmistetulla gelatolla. Ruoan nautitaan laadukkaita oluita, italialaisia viinejä ja herkullisia cocktaileja.

Gnocchit tarjoillaan itse tehdyn tuorepeston kera.
Gnocchit tarjoillaan itse tehdyn tuorepeston kera. Kuva: Laura Matilainen

Tällä testikerralla testiin pääsivät arancina, vihersalaatti, tortelliinit, pesto-gnocchit ja gelato.

Jos ruoassa on juustoa ja voita, tai parhaimmassa tapauksessa molempia, ei voi mennä pieleen. Tämä tuli mieleen tuhtien raviolien kohdalla, jossa rasva-arvot eivät välttämättä olleet sieltä ideaaleimmasta päästä, mutta hyvää oli. 

Hyvistä raaka-aineista valmistetut annokset olivat yksinkertaisia, mutta todella maistuvia ja hyvin valmistettuja. Pasta täydellisen kypsyistä ja palvelu ystävällistä ja ripeää. Kun Italian matkoilta tuttuja makuja pääsi maistelemaan italialaisten kokkien puuhailua seuraten, fiilis nousi aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Gelato on täydellinen päätös hyvälle italialaiselle aterialle.
Gelato on täydellinen päätös hyvälle italialaiselle aterialle. Kuva: Laura Matilainen

Lopputulos: Angelina on helposti lähestyttävä ravintola, joka tarjoilee simppeliä ja yksinkertaisen herkullista ruokaa rennolla otteella. "Se vähän parempi asemaravintola." Tähän keskeisellä paikalla sijaitsevaan ravintolaan voi lähteä nauttimaan italialaisesta tunnelmasta niin pikaisen lounaan kuin pidemmän illanvieton merkeissä.

 

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 00:47

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi