Heila helluntaiksi Heurekasta

Tiedekeskus Heurekassa järjestetään toukokuussa rakkausteemainen aikuisten ilta.

Kuva: berc / Fotolia

Onko rakastuminen pelkkä hormonihäiriö? Mitä on ekologinen treffiruoka ja mitä rakkaus tarkoittaa neurofysiologisesta näkökulmasta? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia Tiedekeskus Heurekan helluntaiteemaisessa aikuisten illassa lauantaina 14. toukokuuta.

THL:n tutkimusprofessori Timo Partonen kertoo, että kun rakastuneen miehen ja naisen hormonien määrää mitatataan, paljastuu kiehtovia eroja. Rakkauden vaarat -luennolla Heurekassa kuullaan myös siitä, millaisiin piirteisiin ihmiset rakastuvat, miten hormonimyrsky muuttaa käyttäytymistä ja kuinka kauan huuma kestää.

Helluntain aattona Heurekassa pääsee rakkausaiheisten tiedeluentojen lisäksi värkkäämään kullalle kultaa Heurekan innoittajien opastuksella, osallistumaan sinkkujen pikatreffeihin, grillaamaan vaahtokarkkeja, tutustumaan villiyrtteihin tai katsomaan planetaariossa Yöperhosten salattu maailma -elokuvaa.

Erikoisohjelman lisäksi kaikki Heurekan näyttelyt, mukaan lukien tiedepuisto Galilei, ovat avoinna vain aikuisille.

“Aiempien K18-iltojen suosio osoitti, että nuoret aikuiset ovat nyt löytäneet Heurekan. Tieteen parissa vietetty ilta oli monen mielestä tervetullutta vaihtelua”, kertoo Heurekan tapahtumatuottaja Siina Vasama.

Viime helmikuussa järjestetty ystävänpäivän aikuisten ilta oli niin suosittu, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan. Siitä syystä K18-iltoja järjestetään tiedekeskuksessa nyt useammin. Vasaman mukaan syksyllä on luvassa aikuisille tarkoitettu Halloween-tapahtuma, jossa ajankohtaista aihetta tarkastellaan tiedenäkökulmasta - tietenkin.

Heila helluntaiksi Heurekasta -aikuisten ilta 14.5. kello 18–23. Liput 16 euroa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi