Helsingin ja Turun välinen risteilijä testaa kiinnostusta toukokuussa

Matkalla on mahdollisuus tutustua ainutlaatuiseen saaristoon.

Helsingin ja Turun välillä ei ihme kyllä risteilyaluksia näy. Asiaan on kuitenkin tulossa muutos, kun Suomen Saaristokuljetus Oy testaa toukokuussa M/s Isosaari -laivaansa kaupunkien välillä. Helsingistä Turkuun ja takaisin tehtävällä matkalla pysähdytään kahdessa upeassa ja uniikissa linnakesaaressa, sekä Jussarössä että Örössä. Vierailtavien saarien lisäksi monia muita linnakesaaria ja kohteita ihaillaan mereltä käsin.

”Kukaan ei ole vuosikausiin tehnyt matkustaja-aluksella risteilyjä välillä Helsinki-Turku”, Suomen Saaristokuljetus Oy:n toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg kertoo.

”Nyt kuitenkin me sellaisen haluamme toteuttaa, koska olemme sitä itsekin pohtineet ja kysyntää on ollut. Moni sellainenkin, jolla venettä ei ole, haluaa tutustua Helsingin ja Turun saaristoon. Nyt se on mahdollista saarivierailujen kera”, Ståhlberg jatkaa.

Risteily on viikonlopun mittainen all inclusive-elämys, jossa yövytään hotellilaivanakin toimivassa M/s Isosaaressa. Saunominen ja päiväretket tehdään puolestaan kohdesaarissa. Saarilla on aikaa myös omatoimiseen samoilemiseen.

Risteilyn ruokatarjoiluista vastaa Theron Catering Oy, joka tunnetaan catering-tuotannostaan sekä saaristoravintoloistaan. Matkanjohtajana toimii Aarresaaret-yrityksestä tuttu everstiluutnantti evp. Jarmo Nieminen.

”Linnakesaaret ovat olennainen osa Suomen historiaa. Saarille ei ole siviileillä ollut asiaa vuosikymmeniin, joten ne ovat ehdottomasti saariston salattuja helmiä”, Nieminen kertoo.

Kohteiksi valikoidut saaret ovat nykyään Metsähallituksen hallinnoimia ja suosittuja matkailukohteita kesäaikaan. Jussarön saarella on linnakesaarihistorian lisäksi pitkä historia myös rautamalmikaivossaarena.

Risteilyt järjestetään 3-5.5.2019 välillä Helsinki-Turku ja 10-12.5.2019 välillä Turku-Helsinki.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi