Helsingin parhaat burgerit: Brondan Cheese Burger on hampurilaisten Rolls Royce

City testasi Brondan parhaat burgerit. Brondan klassikkoburgerissa maistuu laatu.

24 euroa maksava Brondan juustoburgeri on burgeritestimme kallein hampurilainen ja sijoittuu selkeästi premium-burgereiden kategoriaan.

Brondan burgeria ei syödä käsin, vaikka kokonsa puolesta sekin olisi käytännössä mahdollista. Jo klassikoksi muodostuneen burgerin välistä löytyy pääpiirteittäin samat perusainekset kuin muistakin testimme burgereista: tuoreesta naudanlihasta jauhettu pihvi, cheddarjuusto, aioli ja pikkelöity sipuli.

Liha tulee päivittäin vasta jauhettuna Reinin Lihalta. Muun muassa naudan etuselästä ja muista tarkkaan valituista ruhonosista jauhetun pihvin rasvapitoisuus on hiottu sopivaksi jauhamalla joukkoon myös hieman naudanrasvaa.

Pihvi jätetään aina mediumiksi, ellei toisin pyydetä.

"Meillä on keittiössä iso grilli, joka antaa siihen hyvän savuisuuden ja grillimäisen maun. Pihviä ei siis paisteta, vaan me aina grillataan se", Brondaa pyörittävän BW-Restaurantsin pääkeittiömestari Serko Rantanen sanoo.

Burgeri tarjoillaan itse tehdyn chipotleketsupin kera.

Rantasen mukaan Brondan burgerin suurin salaisuus on kuitenkin sämpylässä, joka tulee suoraan BW:n leipomo-ravintola Levainin arinauunista.

"Sipulin voi pikkelöidä kuka vaan, mutta Levainin leipä on sellainen, että siihen eivät muut pysty", Rantanen kiteyttää.

Rantanen ei turhaan kehu sämpylää, sillä se todella maistuu tuoreelta ja kuohkealta. Muhkean sämpylän välissä oleva pihvi on mehukas, ja taidolla tehdyt kastikkeet kruunaavat kokonaisuuden.

Vaikka makuelämys hipoo täydellisyyttä, ei silti voi olla miettimättä, onko 24 euron hinta kuitenkin hieman liikaa yhdestä hampurilaisesta.

Ravintola Bronda, Eteläesplanadi 20.

 

 
powered by Typeform

1 kommentti

Puristi

4.5.2018 18:19

Jos hampurilaista ei syödä käsin... you're doing it wrong.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi