Helsingin parhaat vegeburgerit: Loosisterin Big Sister burgerin sydän on itse tehty seitanpihvi

Loosisterissa panostetaan vuosi vuodelta enemmän vegaaniseen tarjontaan.

Hämeentien Loosisterissa kasvissyöjät on huomioitu aina ravintolan perustamisesta lähtien. Listalla pisimpään olleet vegeburgerit Avokadoburger ja Big Sister burger ovat saaneet rinnalleen Soul Sister -burgerin sekä maukkaita vegaanisia pizzoja.

Lihaton lokakuu tuo vuosittain tarjolle lisää vegevaihtoehtoja, joista parhaimmat saattavat päätyä myös pysyvästi tarjontaan.

“Lihattoman lokakuun aikana pääsee aina testailemaan uusia tuotteita”, keittiömestari Kin On Tham sanoo.

“Vegaanisten ruokien kysyntä on kasvanut, ja alkaa olla jo normi, että pitää löytyä myös vegaanisia annoksia listalta. Nyt panostetaan paljon enemmän siihen makuun.”

Vegekansan suosiosta kertoo myös ovesta löytyvä Happy Cow -tarra, joka kertoo ravintolan saaneen tunnustusta kansainväliseltä kasvisravintoloita listaavalta sivustolta.

Suosituin Loosisterin kasvisburgereista on Big Sister, jonka välistä löytyy itse tehty seitanpihvi, kuivattua sipulia, vegaanista remoulade-kastiketta, ketsuppia, salaattia ja vegaanista Porlammin cheddaria. Se sai myös runsaasti mainintoja vegeburgerikyselyssämme.

Big Sister on Loosisterin suosituin vegeburgeri.
Big Sister on Loosisterin suosituin vegeburgeri.

Seitanpihvit ovat paksuja ja niitä on kaksi. Remouladekastike on hyvää, mutta ketsuppi tuntuu jyräävän muut maut turhan jyrkästi alleen. Tuhti kokonaisuus ei kuitenkaan jätä nälkäiseksi, siitä pitää huolen viimeistään lautaselta löytyvä valtava vuori ranskalaisia.

Soul Sister puolestaan rakentuu mustapapu-bataattipihvin ympärille, jolle remouladekastikkeen lisäksi makua antaa savuchilimajoneesi. Kenties savuchilimajoneesi sopisi paremmin myös Big Sisteriin ketsupin korvikkeeksi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi