Helsingin uuden vuosisadan bileet tarjoaa massiivisen artistikattauksen ja muuttaa Mannerheimintien tanssilattiaksi

Musaa kahdella lavalla, sirkusta, Rikua ja Tunnaa ja paljon ihmisiä hyvällä mielellä. Toivottavasti siinä on resepti parempaan vuoteen.

Kuva: sianstock / Fotolia

Uuden vuoden yönä satavuotias Suomi saa arvoisensa vuodenaloituksen, kun Senaatintorilta Töölönlahdelle siirrettyä perinteista vuodenvaihdejuhlaa juhlitaan isolla artistikattauksella.

Ohjelmasta näkyy kaupungin mittavat satsaukset pyöreiden suhteen. Päivä alkaa koko perheen tapahtumalla jo puolilta päivin ja jatkuu kuudelta Puistolavan keikoilla, josta siirrytään isompiin puitteisiin Kansalaistorille. Puolilta öin ilmoille tykitetään massiivinen ilotulitus ja jatkoja vietetään yhteen asti. Ohjelma ja kartta löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Kuva: Suomi100.fi

Puistolavalla kuullaan DJ Kridlokkia, The Holya, Kingfishiä, Seksikästä Suklaata, Dosdelaa ja VG+:aa sekä nähdään Random life -kollektiivin tanssiesitys.

Mannerheimintie muuttuu kaupunkilaisten tanssilattiaksi, kun Kansalaistorilla pääosan saavat koko kansan suosikit Samuli Edelman, Paula Koivuniemi, Michael Monroe, Remu, Paleface, Jenni Vartiainen, Fork, Olavi Uusivirta, Tiisu, Lauri Tähkä, Frida Andersson, Iiro Rantala ja Darude.

Maagista tunnelmaa ja jännitystä tapahtuman tunnelmaan tuo suomalaisen uuden sirkuksen huippua edustava Race Horse Company & Mad in Finland. Riku Rantala ja Tunna Milonoff ovat mukana Futureventures-teemalla ja illan juontavat Nina ja Lorenz Backman.

Siitä tulee komeaa, kun Suomen kansallislaulu Sandstorm kajahtaa vuodenvaihteen kunniaksi jättiyleisön edessä. Toivottavasti silloin voidaan hetkeksi unohtaa poliittiset, sosiaaliset, yleiset ja yksityiset ongelmat ja keskittyä olemaan hetki tyytyväisiä siitä, että asumme monella mittarilla maailman parhaimpiin kuuluvassa maassa.

Heitetään toivomuskaivoon vielä naiivi ajatus siitä, josko koko 2017 voisi olla hitusen parempi vuosi? 2016 on ollut monilla tavoin raskas ja repivä suomalaisille, voisiko seuraavasta tulla yhteensaattava ja mukava?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi