Helsinki African Film Festival taas toukokuussa

Kuudetta kertaa järjestettävä HAFF tuo Helsinkiin ajatuksia herättäviä elokuvia.

Kuva elokuvasta Stories of Our Lives (ohj. Jim Chuchu).
Kuva elokuvasta Stories of Our Lives (ohj. Jim Chuchu). Kuva: HAFF

Helsinki African Film Festivalin järjestäjät uskovat, että mediassa annetaan liian yksipuolista kuvaa Afrikasta. tarinat, joita sieltä kerrotaan, ovat epätäydellisiä. Elokuvafestivaalin avulla tekijät haluavat avata uusia näkökulmia Afrikkaan ja kertoa vahvoja tarinoita, jotka muuten jäisivät piiloon. Siksi HAFF kutsuu jo kuudennen kerran afrikkalaiset tekijät kertomaan itse omat tarinansa 12.-17. toukokuuta.

Tänä vuonna festivaalin teemana on Africa Rising – Nouseva maanosa. Festivaali tarjoaa katsauksen mantereen pieniin ja isoihin vallankumouksiin ja näyttää intiimejä henkilökuvia nuorista ja vanhoista afrikkalaisista. Festarin tapahtumapaikkana on tänä vuonna ensimmäistä kertaa upouusi Kino Sheryl Helsingin Arabianrannassa, Aalto-yliopiston kainalossa. 

Ohjelmistoon on saatu muun muassa Abderrahmane Sissakon Oscar-ehdokkaaksikin valittu draama Timbuktu. Esillä ovat myös Sudanin sisällissodan olosuhteita ja tämän päivän kolonialismia kuvaava dokumentti Beats of the Antonov (ohj. Hajooj Kuka), Kenian seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa avaava Stories of Our Lives (ohj. Jim Chuchu) sekä egyptiläisen elokuvan 1940- ja 50-lukujen kultakaudelta vaikutteita ammentava psykologinen draama Decor (ohj. Ahmad Abdalla). Lisäksi Arabian Katufestivaaleilla on HAFF:n lyhytelokuvateltta lauantaina 16. toukokuuta. Koko ohjelma löytyy HAFF:n nettisivuilta

Helsinki African Film Festival 12.-17. toukokuuta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi