Helsinki Design Week täyttää kaupungin yli 200 tapahtuman voimin

Keskuskadulle nousee festivaalin ajaksi uusi kohtaamispaikka ja lapset saavat oman designviikon.

Kuva: Iiris Heikka

Designin kaupunkitapahtuma leviää jälleen ympäri Helsinkiä. Suosittu Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali keräsi viime vuonna yhteensä 161 000 kävijää.

Designviikon suositut kaupunki-installaatiot rakentuvat tänäkin vuonna eri puolille keskustaa. Installaatio Chatrouletten takana on muotoilutoimisto NEON, joka paneutui vuoden 2018 Helsinki Design Weekin teemaan “Trust” yhdessä Arabian muotoilupainotteisen koulun nelosluokan kanssa. Lasten ideoiden ja ehdotusten pohjalta NEON luo osallistavan installaation, joka nousee Keskuskadulle.

Keskuskadulle nousee myös vuoden 2018 Helsinki Design Weekin kohtaamispaikka ja infokeskus, joka tarjoaa teemoittain vaihtuvaa päiväohjelmaa ja vinkkejä siihen, mitä kaupungissa kannattaa nähdä ja kokea festivaalin ajan.

Päätapahtumien lisäksi ohjelmassa on noin 150 itsenäisten tapahtumajärjestäjien tapahtumaa, jotka täyttävät kadut, galleriat ja kaupat muotoilulla, arkkitehtuurilla, muodilla ja kaupunkisuunnittelulla.

“Amos Rex, Kaupungintalo, suurlähetystöjen residenssit, Kaapelitehdas, Keskuskatu, Jätkäsaaren Clarion, Messukeskus, Otaniemen kampusalue, Stockmann, Lonnan saari, kymmenet studiot ja showroomit… Designviikon laajuus ilmenee hyvin, kun listaa joitain tapahtumapaikkoja”, sanoo Kari Korkman, Helsinki Design Weekin perustaja ja johtaja.

Tänä vuonna uutta on esimerkiksi lasten oma designviikko, joka tarjoaa luovaa ohjelmaa 0-12-vuotiaille Helsinki Design Weekin yhteydessä. Lasten designviikon päätapahtumapaikat ovat Helsingin kaupunginmuseo, kaupungintalo ja Kattilahalli Suvilahdessa.

Kattilahalli muuttuu 15. - 16. syyskuuta lasten viikonlopun ajaksi kuvittaja Leena Kisosen luomaksi taikametsäksi, jossa lapset pääsevät kokemaan muotoilua ja arkkitehtuuria eri työpajoissa.

Kaikki Helsinki Design Weekin tapahtumat ovat löydettävissä suoraan tapahtuman nimellä Whim-sovelluksesta ja myös Wolt toimittaa teoksia kotiin festareiden ajan. 

Helsinki Design Week 6. - 16. syyskuuta 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi