Helsinkiin aukesi japanilainen ravintolakokonaisuus - sushigurun uusi paikka lupaa nostalgista meininkiä: "Tutut tuoksut ja maut kaikkien saataville"

Helsingin keskustaan avautui kesäkuun lopulla Tokion ruokakulttuuria henkivä ravintolakokonaisuus.

Kuvituskuva
Kuvituskuva Kuva: AdobeStock
  • Mikä: Japanilainen ravintolakokonaisuus
  • Missä: Albertinakatu
  • Mitä: Baariruokaa tokiolaiseen tapaan

Sushiguru ja japanilaisen ruokakulttuurin fanaatikko Jesper Björkell avasi kesäkuun lopulla uuden Tokion katuruokakulttuuria henkivän ravintolakokonaisuuden Helsingin keskustaan. Shinobi ja Ra-yu nimeä kantava kokonaisuus sijaitsee Albertinkadulla legendaaristen Rivoli ja Rivoletto -ravintoloiden entisissä tiloissa.

Björkellin uutuusravintola uhkuu aitoa tokiolaista baari- ja ravintolakadun, eli yokochon henkeä. Björkell lupaa häivähdyksen nostalgista tokiolaista meininkiä kaikille niillä nurkilla käyneille tai sinne haikaileville.

Jesper Björkell tunnetaan myös Hanko Sushin pääkokkina ja mentorina.
Jesper Björkell tunnetaan myös Hanko Sushin pääkokkina ja mentorina.

“Tokiota sanotaan maailman ruokapääkaupungiksi ja katuruokakulttuurilla on siellä pitkät perinteet. Shinobin ja Ra-yun kautta voimme tuoda Tokion kaduilta ja ravintoloista tutut tuoksut ja maut kaikkien saataville", Björkell kertoo.

Pohjoismaiden ensimmäinen Kirin Ichiban -olutahana

Björkell toivoo, että ohikulkijat voisivat Shinobin ja Ra-yun ohi kävellessään tuntea Tokion ravintola- ja baarikatujen kirkkaat neonvalot ja kadulle pulppuilevan hiiligrillin tuoksun.

Kuva: Shinobi

"Shinobi on izakaya-tyyppinen keittiö, jossa tarjotaan japanilaisten sielunruokaa (soul food), eli makuelämyksiä, joita voi kokea Tokion baari- ja ravintolakaduilla. Shinobi Shokudo on japania ja tarkoittaa suomeksi myös ‘ninjan ruokalaa’. Ra-yu baari taas muistuttaa olemukseltaan ja kooltaan jotain sellaista, mitä voisi löytää Shinjukun legendaariselta Golden-gain kortteleilta”, Björkell selittää.

Tonkatsu on yksi Shinobin annoksista.
Tonkatsu on yksi Shinobin annoksista. Kuva: Shinobi

Oman lisänsä tunnelmaan tuovat myös ravintolan seinille kasatut sake- ja soju-pullot sekä paikan erikoisuus; Pohjoismaiden ensimmäisen Kirin Ichiban -oluthana. Japanilaiseen ruokakulttuuriin pääsee siis tutustumaan tässä paikassa myös juomien kautta.

Ravintola on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 16-23 osoitteessa Albertinkatu 38.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi