Helsinkiin halutaan perustaa hävikkiruokaravintola

From Waste to Taste -hankkeen hävikkiruokaravintolan joukkorahoituskampanja on käynnissä.

Kuva: From Waste to Taste

Luonnonvarakeskuksen mukaan kauppojen ruokahävikki Suomessa on yli 65 miljoonaa kiloa vuodessa. Siitä vain 10-15 prosenttia lahjoitetaan tällä hetkellä ruoka-apuun. Hävikkiruuan ilmastokuormitus on suuri, sillä hukkaan menevään ruokaan on panostettu resursseja koko tuotantoketjun varrella viljelystä aina pakkaamiseen ja kuljettamiseen. Esimerkiksi suomalaisten kotitalouksien vuosittainen ruokahävikki vastaa 100 000 henkilöauton päästöjä.

Rhea Solutions Oy:n voittoa tavoittelematon From Waste to Taste -kiertotaloushanke taistelee ilmastonmuutosta ja ruokahävikkiä vastaan. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa avataan hävikkiruokaravintola Helsinkiin. Ravintola työllistää erityisesti maahanmuuttajia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Juuri käynnistyneen Mesenaatti-kampanjan myötä kaikki halukkaat pääsevät mukaan perustamaan From Waste to Taste -hävikkiruokaravintolaa Helsinkiin. Amsterdamissa jo toimiva vastaavanlainen ravintola Instock on hieno esimerkki siitä, miten hävikkiruoasta voi valmistaa erinomaisia aterioita, joita tarjoillaan tyylikkäässä ympäristössä. 

Hankkeeseen pääsee mukaan ostamalla ennakkoon esimerkiksi aterialipun avajaisiin, lounaspasseja ravintolaan tai perustajajäsenen arvonimen verkkoon tai ravintolan seinälle. Perustajajäsenet saavat lisäksi maaliskuussa julkaistavan sähköisen hävikkiruokaoppaan. Opas toimitetaan myös kaikille kampanjaan vuoden loppuun mennessä osallistuneille. Rahoituksen avulla katetaan logistiikkaketjun kehittäminen ja ravintolan perustamiskustannuksia.

From Waste to Taste -hankkeelle on myönnetty Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) avustusta, jotta osana hanketta voidaan tehokkaasti auttaa maahanmuuttajia, työttömiä nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä pääsemään kiinni työelämään. Rhea Solutions toimii yhteistyössä mm. Tatsi ry:n, Moniheli ry:n, Monika-Naiset liitto ry:n ja Monik ry:n kanssa löytääkseen hankkeeseen oikeat toimijat. Mukana hankkeessa ovat myös Martat, Metropolia ja Yhteismaa ry.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi