Hemingway'sin terassi on paikka mukavuudenhaluisille seikkailijoille

Hietalahdenrannassa ja Mikonkadun kulmassa voi fiilistellä legendaarisen Ernest Hemingwayn elämää - ja nauttia terassikeleistä.

Kuva: Hemingway's

Hemingway'sin motto "Kun koti ei riitä" alleviivaa ravintolan parasta puolta: mukavuutta ja olohuonemaisuutta. Kun haluat istua mukavassa tuolissa erikoiskahvia, viinejä, oluita, viskejä tai siidereitä maistellen, lukien kirjaa tai lehteä, pelaillen kavereiden kanssa, on Hemingway's sopiva paikka. Kuin koti, mutta parempi. 

Hemingway's-ravintolat ovat saaneet nimensä maineikkaasta amerikkalaiskirjailijasta Ernest Hemingwaysta, jonka voi helposti kuvitella istumaan ravintolan pehmeisiin, nahkaisiin nojatuoleihin tai nojailemaan baaritiskiin viskiä siemailemaan. Kirjastomainen tunnelma on sekin perua kirjallisuuden Nobel-voittajan tuottamasta inspiraatiosta.

Ernest Hemingway on yksi Yhdysvaltain kaikkien aikojen arvostetuimmista kirjailjoista. Hänen pelkistetty tyylinsä innoitti myöhemmin monia muitakin kirjailijoita. Hemingwayn teoksia ovat muun muassa sotaromaani Jäähyväiset aseille, menestysteos Kenelle kellot soivat sekä klassikkoromaani Vanhus ja meri. Hemingwayn teokset olivat valtavia menestyksiä jo hänen elinaikanaan, ja mies voitti myös kirjallisuuden Nobel-palkinnon vuonna 1954.  Hänet tunnettiin paitsi menestyskirjailijana, myös hienona kalamiehenä ja suurena alkoholin ystävänä, joka halusi elää elämänsä täysillä. Hemingway päätti päivänsä 61-vuotiaana sairauksien lannistamana.

Ravintolana Hemingway's on mutkaton, tyylikäs olohuone, jossa viihtyy niin yhdessä kuin porukassakin. Hietalahden torin kupeessa sijaitsevan ravintolan terassilta avautuu mahtava näkymä Telakkarantaan ja majesteetillisiin nostureihin (terassi on auki taloa verhoilevista rakennustelineistä huolimatta, eikä näkymää estä mikään). On sopivaa, että Hemingwayn mukaan nimetty baari sijaitsee meren rannalla. Ilta-aurinko on tältä terassilta käsin usein kauneimmillaan.

Mikonkadun Hemingway's kiteyttää toisenlaisen puolen suuresta kirjailijasta. Keskellä kaupungin vilskettä sijaitsee ravintola, jonka sisällä tuntee olevansa kuin kotonaan. Hemingway viihtyi eloisassa Havannassa, ja asui osan elämästään Kuubassa (kirjan Vanhus ja meri päähenkilö Santiago on kuubalainen kalastaja). Vaikka Helsingin keskusta on kaukana Havannasta, ei täältä vilinää puutu - ja sisätilat tarjoavat kuitenkin rauhallisen olohuoneen.

Hemingway's-ravintoloissa on tarjolla laaja valikoima oluita, siidereitä, viinejä ja muuta juotavaa. Ravintoloista löytyy valikoima lautapelejä pelattavaksi porukassa. Reissussakaan ei muuten tarvitse pärjätä ilman Hemingway'sin tyylikästä tunnelmaa: ravintoloita on yhteensä 14 pitkin Suomea. 

Hemingway's, Hietalahdenranta 11,  ja Hemingway's, Mikonkatu 8. Nämä ja yli sata muuta terassia löydät Cityn Terassioppaasta

1 kommentti

PaulaFox

17.6.2022 15:40

Hei) Nimeni on Paula ja olen 23-vuotias) Olen aloitteleva seksimalli 18+) Arvostele kuviani osoitteessa - https://ja.cat/id397034

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi