Hietalahden kauppahallissa syödään ja shoppaillaan lauantaiyönä

Kesäyön markkinat on odotettu lisä kaupungin yömenojen tarjontaan.

Hietalahden kauppahallin ovet pysyvät tänä lauantaina auki puoleen yöhön.
Hietalahden kauppahallin ovet pysyvät tänä lauantaina auki puoleen yöhön. Kuva: Elina Ylä-Mononen

Päivä sen kuin pitenee, mutta kaupungista ei tahdo löytyä vaihtoehtoisia yömenoja. Kesäkuun ensimmäisinä viikkoina Helsinki täyttyy ääriään myöten unirytminsä menettäneistä turisteista, ja paikallisetkin roikkuvat aamuyöhön puistoissa ja baaritiskeillä alkukesän euforian kourissa. Yllättävän harva on kuitenkaan herännyt tarjoamaan kaupunkilaisille tekemistä alkukesän unettomiin iltoihin.

Hietalahden kauppahallissa yöohjelmaan on sen sijaan panostettu muidenkin puolesta. Kevään mittaan järjestettyjen lauantaitapahtumien jäljet on tuskin ehditty siivota, kun Hietsu jo lisää panoksia ja venyttää lauantain aukioloa tänä viikonloppuna aina puoleenyöhön saakka.

Kesäyön markkinat -tapahtumaan on kuka tahansa voinut varata myyntikojun toukokuusta lähtien. Luvassa onkin laaja kirjo vintagesta taiteeseen ja designiin. Mukaan mahtuu myös stylistejä ja käsityöläisiä. Kävijöille tarjoillaan muutakin viihdykettä, ja tapahtuma lupaa live-musiikkia ja oheisohjelmaa, kuten kunnon markkinoihin kuuluukin. Ravintolatarjonnastaan kuulu kauppahalli tuo kesäyön shoppailuun mukaan myös makuelämyksiä. Hallin ruokatarjontaa on ehditty hehkuttaa SYÖ-blogissa jo useampaan kertaan. Alle kuukauden auki ollut Kitty’s Milkshake Bar -pirtelöbaari on odotettu lisä Street Gastron, Fat Ramenin, Kimchi Wagonin ja ystävien seuraan. Viimeisin vahvistus Hietsun ruokatarjontaan on maanantaina hallissa avannut Fat Tomato. Ruokarekkana tutuksi tullut kasvisravintola tarjoilee pohjoismaisesta makumaailmasta ponnistavia annoksia, joiden pääasiallisena proteiininlähteenä käytetään kotimaisen Gold&Greenin megatrendikästä nyhtökauraa. 

Jos tänä lauantaina ei kuitenkaan päädy markkinoille, on Hietalahden kauppahalli kesällä muutenkin auki iltakymmeneen keskiviikosta lauantaihin.  Vaihtoehtoisia iltamenoja kaipaaville on tarjolla myös Teurastamon Torstaimarketti. Se tuo vielä tähän torstaihin ruoka- ja juomapainotteisen hengailun lisäksi yhteistä grillausta, saunomista, live-musiikkia ja myyntikojuja kello 23 saakka. Ensi viikosta lähtien marketti väistyy muiden tapahtumien tieltä aina heinäkuun alkuun asti.

Hietalahden kauppahallin Kesäyön markkinat on yötapahtumiin odotettu lisä. Toivottavasti se voi tänä lauantaina viihdyttämisen lisäksi tarjota mallia muillekin kaupungin toimijoille. Valvova stadi kaipaa kipeästi lisää menoja kesän valoisiin öihin!

Kesäyön markkinat, Hietalahden kauppahalli (Lönnrotinkatu 34) la 11.6. klo 18-00.

Teurastamon torstaimarketti, Teurastamo (Työpajankatu 2), to 9.6., 7.7., 14.7., 21.7., 28.7., 4.8., 11.8. ja 18.8. klo 16-23.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi