Hiihtolomaviikon pop up -Latukahvila on auki jäävarauksella

Latukahvila on taukopaikka meren jäällä.

Kuva: Antti Tuomola

Itä-Helsingin saaristossa, meren jäällä on tällä viikolla auki ainutlaatuinen pop up -kahvila. 

"Helsingin saaristo on välillä jopa ruuhkainen kesäaikaan, mutta talvisin täällä on häkellyttävän hiljaista. Se on outoa, sillä talvella nämä paikat ovat kenen tahansa saavutettavissa, ilman venettä. Täältä kuitenkin puuttuvat palvelut ja käyntikohteet, ja me ajateltiin kokeilla, josko sellaisten tarjoaminen helpottaisi talviseen saaristoon lähtemistä", sanoo Antti Tuomola, toinen ravintolan pyörittäjistä.

Kokeilu on nimeltään Latukahvila, ja se palvelee asiakkaita Laajasalon uimarannan edustalla hiihtolomaviikolla sunnuntaista sunnuntaihin. Jäällä tarjoillaan kuumia juomia, lohikeittoa, muurinpohjalettuja ja muita herkkuja puolijoukkueteltasta, joka toimii myös sisäpilkkipaikkana. Kahvi- tai kaakaokupin ääressä voi siis koettaa myös kalaonnea. Viikon mittaan jäälle rakennetaan myös nuotiopaikka ja napakelkka, ja jopa jääkaruselli on suunnitteilla. Kaikki aktiviteetit ovat kävijöille ilmaisia. 

Pop-up-kahvilaa pitävät kaksi Laajasalon kasvattia: Antti Tuomola ja Ville Kulmala. He ovat operoineet yhdessä Villa Villingenäs -ravintolaa Villingin saarella  sekä Villa Kaislikkoa Vartiosaaressa. Tuomola on yksi Ravintolapäivän perustajista, Yle Puheelta ja Radio Helsingistä tunnettu ruokajournalisti sekä pitkän linjan ravintola-alan ammattilainen. Kulmala on ravintolatöiden lisäksi kunnostautunut puurakennusalan ammattilaisena.

Latukahvila Laajasalaon uimarannan edustalla Karpinselällä tällä viikolla (su-su) klo 10-18. Jäävaraus. Jäätilanne ja saapumisohjeet Latukahvilan Facebook-sivulla. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi