Historiallinen elokuvateatteri Maxim avataan uudistettuna helmikuussa 2018

Remontoidussa Maximissa istutaan perinteisten leffapenkkien sijaan yksilöllisillä nojatuoleilla – ja nautitaan ehkä virvokkeita baarista.

Kluuvikadulla sijaitseva elokuvateatteri Maxim suljettiin vuonna 2016 kiinteistön remonttisuunnitelmien vuoksi. Paikalle kaavailtiin ensin hotellia, ja osa teatterista oli jäädä sen alle. Nyt tiedetään, että Finnkino avaa Maximin molemmat teatterisalit uudelleen helmikuussa 2018, kunnostettuna ja remontoituna. Maximin on tarkoitus jatkaa art house -teatterina kuten ennen remonttiakin.

Uudistuksessa on kunnioitettu sekä elokuvateatterin alkuperäistä tunnelmaa että 70-lukulaista fiilistä ajalta, kun vanha rakennus purettiin ja nykyinen rakennus valmistui. Samalla paikalla on toiminut yhtäjaksoisesti elokuvateatteri jo vuodesta 1909, ja Finnkinon mukaan se tekee Maximista Suomen vanhimman elokuvateatterin. Toinen leffasaleista on museoviraston suojelema, sillä siinä on vuodelta 1909 säilytettyjä sistusosia, eikä siitä ole vielä julkistettu havainnekuvia. Toinen, 70-luvulla rakennettu sali täytetään leffapenkkien sijaan mukavilla nojatuoleilla, joiden estetiikka henkii 70-lukua. Löhötuolit vievät penkkejä hiukan enemmän tilaa, joten paikkoja saliin tulee  aiempaa vähemmän. Väreissä, kalusteissa ja materiaaleissa on kunnioitettu alkuperäistä niin paljon kuin mahdollista. Moderneja elementtejä on toki myös lisätty, jotta Maxim palvelisi nykaikaisena leffateatterina. 

"Maximin hienovarainen uudistaminen elokuvateatterin alkuperäistä aikakautta kunnioittaen on ollut toimistollemme erittäin mieluisa tehtävä. Teatterissa on paljon suojeltuja sisustusosia vuonna 1909 valmistuneesta Olympiateatterin salista. Lisäksi 1970-luvun interiöörejä oli säilynyt hyvin vähän. Maximin sisustus on toteutettu sen rakennushistoriallista ja kulttuurista arvoa kunnioittaen", kertoo Mikko Lahikainen, arkkitehtitoimisto Parviaisen toimitusjohtaja.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi