- Mikä: Siipiravintola
- Missä: Iso Omena
- Mitä: Parempia siipiä lihalla ja ilman
Espoon ravintokenttä sai viime viikolla uuden tulokkaan, kun Suomen ensimmäinen wingery, Pretty Boy Wingery, avasi ovensa kauppakeskus Iso Omenaan. Kyseessä ei ole mikä tahansa siipipaikka, vaan fast casual -trendiin ja premium-kanansiipiin keskittyvä ravintola.
Uuden ravintolakonseptin taustalla on vankan kokemuksen omaava kaksikko; Mikko Molberg ja Sami Rekola. Molberg tunnetaan muun muassa Suomen Burger Kingin lanseeraajana sekä Waynes Coffee Suomen perustajana. Rekolalla on puolestaan yli 20 vuoden kokemus keittiöpäällikkönä, kouluttajana sekä ruoan ja palvelujen kehittäjänä.
Keskiössä aito hiiligrilli ja painerasvakeitin
Maailmalta tuttu käsite wingery tarkoittaa valmistustapaa, jossa kanan maukkaimmista paloista valmistetaan mielikuvituksellisia herkkuja erilaisia valmistusmenetelmiä ja laitteita hyödyntämällä. Pretty Boy Wingery toteuttaa tätä ajatusta monipuolisella ja kansainvälisellä menullaan, joka pitää sisällään kanansiipien lisäksi myös esimerkiksi japanilaistyylisiä sandwichejä, gyroksia sekä lihattomia Nochickeneitä.
”Pretty Boy Wingery on vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita, hidasta esivalmistusta ja tasokasta kypsennystä. Olemme täydellinen esimerkki 'Prepare slow – cook fast' -trendistä, sillä me todella vietämme aikaa ruuan esivalmistelun parissa”, Sami Rekola kertoo.
”Kaikki kastikkeet ja marinadit ovat meidän omaa suunnitteluamme ja tuotantoamme. Kun kanaruoan esivalmistelu ja valmistaminen vie tavallisesti muutaman minuutin, me käytämme siihen kaksi päivää. On selvää, että lopputulos poikkeaa totutusta", Rekola lisää.
Esivalmistelujen lisäksi Pretty Boy Wingery panostaa myös ruoan kypsentämiseen. Uuden ravintolan keskiössä on aito hiiligrilli sekä Suomessa uusi painerasvakeitin, jossa kana saa poikkeuksellisen rapean pinnan ja mehukkaan maun. Rekolan mukaan näillä ainutlaatuisilla ratkaisuilla ravintola onnistuu tavoitteessaan yhdistää mielikuvituksellinen katuruoka ja helppo syöminen illallisravintolan laatuun.
Ainutlaatuiset valmistusmenetelmät takaavat myös sen, että tuotteet kestävät hyvin myös kotiinkuljetuksen.
”Me teemme kanalle sen, mikä on jo tehty hampurilaisille ja pizzalle - ja vielä reilusti paremmin. Parhaista raaka-aineista käsin toteutettuna erinomaista ja laadukasta, mutta helposti syötävää”, Mollberg kertoo.
Konseptia hiottiin ruokavaunun avulla
Uuden ravintolan tuotteita ja reseptiikkaa on suunniteltu ja testattu eri kohderyhmillä jo vuoden verran. Ennen ensimmäisen wingerynsa avaamista perustajakaksikko hioi konseptia lähes kahden kuukauden ajan Töölöntorille parkkeeratun Pretty Boy Wingery -vaununsa avulla.
Mollbergin mukaan juuri Espoon Iso Omena on useista tarjolla olleista vaihtoehdoista oikea paikka aloittaa varsinainen ravintolatoiminta; tässä paikassa asiakkaat ovat laatutietoisia ja valmiita kokeilemaan uusia asioita.
Vaikka ravintola on vielä uusi tuttavuus monelle, tähän asti saatu palaute on ollut perustajien mukaan hyvin positiivista.
"Saatu palaute on ollut imartelevaa: asiakkaamme tunnistavat laadukkaan esivalmistelun ja kastikkeiden merkityksen lopputulokseen, ja olemme saaneet jo ensimmäiset kanta-asiakkaat", Mollberg iloitsee.
1 kommentti
SaraPepp
16.12.2021 00:48
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin