Huippuammattilaisten uusi konsepti rantautui Espooseen - Suomen ensimmäinen wingery tekee kanasta premiumia: " Lopputulos poikkeaa totutusta"

Parempiin kanansiipiin keskittynyt Pretty Boy Wingery avasi ovensa kauppakeskus Iso Omenaan.

Pretty Boy Wingery löytyy kauppakeskus Iso Omenan 1. kerroksesta.
Pretty Boy Wingery löytyy kauppakeskus Iso Omenan 1. kerroksesta. Kuva: Pretty Boy Wingery
  • Mikä: Siipiravintola
  • Missä: Iso Omena
  • Mitä: Parempia siipiä lihalla ja ilman

Espoon ravintokenttä sai viime viikolla uuden tulokkaan, kun Suomen ensimmäinen wingery, Pretty Boy Wingery, avasi ovensa kauppakeskus Iso Omenaan. Kyseessä ei ole mikä tahansa siipipaikka, vaan fast casual -trendiin ja premium-kanansiipiin keskittyvä ravintola.

Uuden ravintolakonseptin taustalla on vankan kokemuksen omaava kaksikko; Mikko Molberg ja Sami Rekola. Molberg tunnetaan muun muassa Suomen Burger Kingin lanseeraajana sekä Waynes Coffee Suomen perustajana. Rekolalla on puolestaan yli 20 vuoden kokemus keittiöpäällikkönä, kouluttajana sekä ruoan ja palvelujen kehittäjänä.

Keskiössä aito hiiligrilli ja painerasvakeitin

Maailmalta tuttu käsite wingery tarkoittaa valmistustapaa, jossa kanan maukkaimmista paloista valmistetaan mielikuvituksellisia herkkuja erilaisia valmistusmenetelmiä ja laitteita hyödyntämällä. Pretty Boy Wingery toteuttaa tätä ajatusta monipuolisella ja kansainvälisellä menullaan, joka pitää sisällään kanansiipien lisäksi myös esimerkiksi japanilaistyylisiä sandwichejä, gyroksia sekä lihattomia Nochickeneitä.

”Pretty Boy Wingery on vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita, hidasta esivalmistusta ja tasokasta kypsennystä. Olemme täydellinen esimerkki 'Prepare slow – cook fast' -trendistä, sillä me todella vietämme aikaa ruuan esivalmistelun parissa”, Sami Rekola kertoo.

Tässä ravintolassa pikaruokana tunnettua raaka-ainetta valmistellaan päiviä.
Tässä ravintolassa pikaruokana tunnettua raaka-ainetta valmistellaan päiviä. Kuva: Pretty Boy Wingery

”Kaikki kastikkeet ja marinadit ovat meidän omaa suunnitteluamme ja tuotantoamme. Kun kanaruoan esivalmistelu ja valmistaminen vie tavallisesti muutaman minuutin, me käytämme siihen kaksi päivää. On selvää, että lopputulos poikkeaa totutusta", Rekola lisää.

Esivalmistelujen lisäksi Pretty Boy Wingery panostaa myös ruoan kypsentämiseen. Uuden ravintolan keskiössä on aito hiiligrilli sekä Suomessa uusi painerasvakeitin, jossa kana saa poikkeuksellisen rapean pinnan ja mehukkaan maun. Rekolan mukaan näillä ainutlaatuisilla ratkaisuilla ravintola onnistuu tavoitteessaan yhdistää mielikuvituksellinen katuruoka ja helppo syöminen illallisravintolan laatuun. 

Ainutlaatuiset valmistusmenetelmät takaavat myös sen, että tuotteet kestävät hyvin myös kotiinkuljetuksen.

Ravintolan lihaton versio on nimeltään nochicken.
Ravintolan lihaton versio on nimeltään nochicken. Kuva: Pretty Boy Wingery

”Me teemme kanalle sen, mikä on jo tehty hampurilaisille ja pizzalle - ja vielä reilusti paremmin. Parhaista raaka-aineista käsin toteutettuna erinomaista ja laadukasta, mutta helposti syötävää”, Mollberg kertoo.

Konseptia hiottiin ruokavaunun avulla

Uuden ravintolan tuotteita ja reseptiikkaa on suunniteltu ja testattu eri kohderyhmillä jo vuoden verran. Ennen ensimmäisen wingerynsa avaamista perustajakaksikko hioi konseptia lähes kahden kuukauden ajan Töölöntorille parkkeeratun Pretty Boy Wingery -vaununsa avulla.

Mollbergin mukaan juuri Espoon Iso Omena on useista tarjolla olleista vaihtoehdoista oikea paikka aloittaa varsinainen ravintolatoiminta; tässä paikassa asiakkaat ovat laatutietoisia ja valmiita kokeilemaan uusia asioita.

Iso Omenan Pretty Boy Wingery juhlisti avajaisiaan 14.7.
Iso Omenan Pretty Boy Wingery juhlisti avajaisiaan 14.7. Kuva: Pretty Boy Wingery

Vaikka ravintola on vielä uusi tuttavuus monelle, tähän asti saatu palaute on ollut perustajien mukaan hyvin positiivista.

"Saatu palaute on ollut imartelevaa: asiakkaamme tunnistavat laadukkaan esivalmistelun ja kastikkeiden merkityksen lopputulokseen, ja olemme saaneet jo ensimmäiset kanta-asiakkaat", Mollberg iloitsee.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 00:48

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi