Huippuravintolat Linnanmäelle

Jos kaikki menee putkeen, Lintsillä voi ensi kesänä herkutella kunnolla.

Kim Heiniö iskee Lintsille.
Kim Heiniö iskee Lintsille. Kuva: Nina Niskanen

Huippuravintolat Linnanmäelle

Jos kaikki menee putkeen, Lintsillä voi ensi kesänä herkutella kunnolla. Ravintoloitsija Kim Heiniö puuhaa nykyisen Safari-ravintolan tiloihin ravintolamaailmaa, jonne kosiskellaan Helsingin parhaita ravintolataitajia.

Cityn tietojen mukaan ravintolamaailmaan avaisi 4–5 ravintolaa. Yläkertaan tulee Heiniön luotsaama tilausravintola. Alakerran paikoista huhutaan neuvotellun ainakin Demon Tommi Tuomisen, Chez Dominiquen Hans Välimäen, Postresin Samuli Wirgentiuksen, Jari Liimatan ja Vesa Parviaisen sekä Raku Yan  Matti Sarkkisen ja Anders Westerholmin kanssa. Jos kombo toteutuu, Lintsistä saattaa tulla aivan uudenlainen ruokakeidas Kööpenhaminan Tivolin malliin.

Uusi skandinaavibistro

Mantan patsasta vastapäätä sijaitsevan UPM:n taloon avataan 13.2. uusi skandinaavista ruokaa tarjoava Amanda Bar Bistro. Ravintolaa luotsaa Ainon keittiömestari Janne Häkkänen. Luvassa on muun muassa lohikeittoa, täytettyjä rieskoja, kotimaisia oluita ja pannukakkuja. Talvella ravintola houkuttelee ensisijaisesti lounastajia, kesällä turisteja ja suomalaisia terassiasiakkaita.
Amanda Bar Bistro, Eteläesplanadi 2

Kawa avasi

Luomutuotteisiin panostava Kawa on avannut ovensa Fredalla. Kahvilan erikoisuuksiin kuuluvat superfood-smoothiet ja aamiaissetit, joista löytyy myös vähähiilihydraattisia vaihtoehtoja.

”Pyrimme käyttämään Suomen metsistä löytyviä superfoodeja sekä kauempaa maailmalta tulevia tuotteita, kuten goji-marjoja. Vähähiilihydraattisuus on tällä hetkellä trendi erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa, haluamme vastata kysyntään ja tarjota terveellisempiä vaihtoehtoja perinteisten rinnalla”, omistaja Taini Kawata kertoo.
Kawa Cafe, Fredrikinkatu 58

Pro-palkinnot jaettiin

Ravintola-alan Pro 2012-palkinnot jaettiin jälleen. Helsingin taitajat saivat potista ansaitun osan: vuoden ravintolakokiksi valittiin Farangin Serko Rantanen, jonka luomuksia arvostivat myös Cityn lukijat. Farang voitti Ravintolaäänestyksen paras ruoka -kategorian.  Vuoden keittiömestari on Olon Pekka Terävä, paras kahvilatyöntekijä Helinä Kantola löytyy Karl Fazer Cafesta ja vuoden baarimestari on American Barin Pekka Välitalo. Onnea mainituille ja muille voittajille!

Tio Tikan edellinen hanke oli kahvila-auto, nyt vuorossa on ruokaravintolan ja yökerhon yhdistelmä.
Tio Tikan edellinen hanke oli kahvila-auto, nyt vuorossa on ruokaravintolan ja yökerhon yhdistelmä.

Suola avaa keväällä

Lostarin tilat saavat arvoisensa seuraajan, kun Cityn Kaupungin parhaaksi yrittäjäksi valitsema Tio Tikka avaa tiloihin ravintola Suolan. Jatkoaikaluvilla varustetussa ravintolassa tullaan tarjoamaan simppeliä, hyvälaatuista ja järkevän hintaista ruokaa. Inspiraatiota haetaan Italiasta, Espanjasta ja Ranskasta.

”Haluan pitää kaikkien annosten hinnan alle 25 eurossa. Koetamme myös nivoa drinkkipuolta ruokapuoleen, eli ei vain viinilistaa”, Tikka suunnittelee. Ravintolan alakerta on yökerhomainen, mutta chillillä meiningillä. Musakattaukseen tullee räppiä ja hyvää housea. Avajaisia on tarkoitus viettää vappuna, Tikka kertoo. ”Ainakin tällä hetkellä remppa näyttää etenevän joutuisasti.”
Suola, Annankatu 6

Viskiä, viskiä!

Yli 150 erilaista viskiä vetävät Vanhalle torstaina ja perjantaina 9.–10.2. klo 15–22. Uisge 2012 kerää paikalle tärkeimmät maahantuojat ja tuottajat paitsi Skotlannista, myös Yhdysvalloista, Japanista, Ruotsista ja Suomesta. Maistiaisannos on yksi tai kaksi senttilitraa, ja hinnoittelusta luvataan epäkaupallisen edullista. Ulkomaiset asiantuntijat alustavat jalon juoman saloihin toisen kerroksen luentotiloissa järjestettävissä Master Classeissa. Hengähdystaukoihin on luvassa muun muassa haggista Orimattilasta.

Whisky Trailissa otetaan varaslähtö tapahtumaan noin tusinassa pääkaupunkiseudun krouvissa. Esimerkiksi Karen Fullerton esittelee Ardbegin harvinaisia pullotteita Punavuoren Ahvenessa keskiviikkona 8.2. klo 19.
Uisge 2012, Vanha ylioppilastalo. Sisäänpääsymaksu 10 e, sis. maistiaislasin, narikan sekä ohjelmalehden.
Punavuoren Ahven, Punavuorenkatu 12

Olutta, olutta!

Alko esittelee 80-vuotisjuhlansa kunniaksi suomalaista käsityötaidetta maukkaimmillaan eli kotimaisten pienpanimoiden valioita. Maanantaista 6.2. alkaen on tarjolla kymmenen pienpanimoiden olutta, joihin on tähän asti voinut tutustua vain ravintoloiden tiskeillä. Kotiin sopii esimerkiksi seuraava tuhti kolmikko: Lammin Sahti Juhla-Olut, Mufloni IPA sekä Huvila X-Porter. Kippis!

Diggiteekin paluu

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri muistetaan Tavastian maanantai-iltojen Diggiteekistä. Sen muistoja vaalii perjantaista 3.2. alkaen rockdisko Take It OFF! Perjantai-iltaisin klo 23.30-04 on Tavastialle vapaa pääsy. Levymusalla taottavasta vauhdista vastaavat Lord Fatty alias Ikke Ikäläinen sekä John Wayne ystävineen.
Tavastia, Urho Kekkosenkatu 4-6 


Klubit

Jewel Kidin top 3.
Jewel Kidin top 3.

Jukebox

  1. Jewel kid: The Aloadae Ep
    ”Viimeisin Alleanza-julkaisumme. Tämä on osoittautunut yhdeksi parhaista projekteistamme. Yleisöltä ja muilta artisteilta saamamme palaute on ollut uskomatonta.”
  2. Mendo feat. Andre Butano:  Gringo
    ”Karismaattinen träkki, jota olen soittanut kaikissa seteissäni ’täydellisenä jäänmurtajana’. Supercooleine vokaaleineen tämä toimii täydellisesti, kun haluan virkistää tanssilattiaa.”
  3. Yooj: Mademoiselle
    ”Rakastan kaikkea tässä biisissä: swingiä, ranskalaisen tytön puhetta. Tämä on yksinkertaisesti kaunis. Hypnoottinen groove yhdistettynä näihin elementteihin tekee tästä seksikkäimmän soittobiisini tällä hetkellä.”

Renegade Circuksessa

Soittamassa ovat Borgore, Netsky ja High Contrast, joista viimeksi mainittu on ensi kertaa Suomessa.

Clinic 4 v

Clinic juhlii nelivuotista taivaltaan muun muassa Jerome Isma-Ae:n, Orkidean ja Paul Easyn voimin.
Venue 4.2. 12 e

Sidetrax Pleikkarissa

Sidetrax muuttaa alakertaan. Soitantaa luvassa muun muassa Milla Lehdolta, Miolta ja Upilta.
Playground 10.2. 8 e

Visions Bassmentissa

Housetarjonnasta vastaavat Nip One, Sebas, Jaago ja Audacious. Kaksi ensimmäistä, klubin residentit, toivotetaan näissä kekkereissä takaisin Aasian matkalta.
Bassment 4.2. 6 e

We Are Your Friends Mbarissa

Housea, discoa, old skoolia. Musiikkitarjonnasta vastaavat Oded Peled, Ais-T ja Italo Sami.
Mbar 4.2. 0 e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi