Iso-Roban oma katufestivaali

Näilläkin festareilla voi tavata ystäviä ja tanssia.

Kolmatta kertaa järjestettävä Sun Roba-katufestivaali valtaa Iso-Roobertinkadun kesäkuun viimeisenä lauantaina. Katu muuttuu eläväksi tapahtuma-areenaksi erilaisille esiintyjille ja aito markkinatunnelma täyttää alueen kun kadun kauppiaat tulevat ulos myymään tuotteitaan. Tapahtumassa esiintyy Reino Nordin ja Ilkka Heiskanen, sekä paljon muita artisteja. Helsingin kävelykadut ovat tarpeellista oleskelutilaa ja Sun Roba tekee tässä osansa vapaan kaupunkikulttuurin edistämiseksi.

Tunnelmia viime vuodelta.
Tunnelmia viime vuodelta. Kuva: Christine Budich

“Meillä ei ole artistit ja ohjelma parrasvaloissa, vaan katu ja yhteisö”, kertoo tapahtuman tuottaja Lilli Philip.

Sun Roba-festivaali houkuttelee kävijöikseen kaikenikäiset ihmiset ja toivottaa tervetulleeksi erityisesti lapsiperheet. Lapsille on luvassa puuhaa kello 12-18 välillä ja musiikki starttaa Lasten Oma Radio DJ:llä. Alueella on tarjolla lapsille muun muassa pomppulinna, puuharata, kasvomaalauksia ja satujoogaa. Koko festivaali on kävijöilleen ilmainen ja kadun ravintoloihin pääsee tapahtuman aikana ilman sisäänpääsymaksua. Ohjelma jatkuu kadulla kahdessa teltassa iltakymmeneen ja sen jälkeen ravintoloissa parhaimmillaan puoli neljään asti.

“Toinen teltta on lounge-tyyppinen, jossa päivällä Venla Saartamo vetää tiibetiläiskulhojen äänihoidon. Jone Takamäki soittaa japanilaisia hocchiku ja shakuhachi-huiluja. Iltaa kohden meininki muuttuu katutanssiksi, jota isännöi Joelle Reefer”, Lilli Philip kuvailee päivän ohjelmaa.

Sun Roba-katufestivaalin teemana on katu ja sen monet kasvot. Koko katu on peitetty tapahtuman ajaksi matoilla.

1 kommentti

villevvv

27.6.2013 09:26

se on Roba tai Iso Roba. Ei "Iso-Roba"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi