Isosaari on upea kesäkohde – saaressa uusi ravintola, laivahotelli, hiekkarantoja ja kolme saunaa

Viime vuonna yleisölle avattu Isosaari sijaitsee vain 40 minuutin laivamatkan päässä Kauppatorilta.

Isosaarelle kulkeva M/s Isosaari toimii myös laivahotellina.
Isosaarelle kulkeva M/s Isosaari toimii myös laivahotellina. Kuva: Suomen saaristokuljetus

Merellinen Helsinki on täynnä upeita saaria, joihin pääsee näppärästi lautalla. Viime vuonna yleisölle avattiin vanha linnakesaari Isosaari.

Isosaari on yksi Helsingin seudun uloimmista saarista. Se on toiminut jo 1600-luvun puolivälistä saakka maamerkkinä merenkulkijoille, kalastuksen tukikohtana, sotilassaarena sekä tutkimuskeskuksena.

Monipuolinen luontokohde tarjoaa pesäpaikkoja monille harvinaisille lintulajeille, kuten merikotkalle. Myös hylkeet viihtyvät Isosaaren runsaskalaisilla vesillä.

Viime vuonna yleisölle avattu saari on loistava kesäretkikohde. Saarelle pääsee 40 minuutissa Kauppatorilta lähtevällä lautalla. Tänä vuonna reittiä liikennöi yksi Suomen suurimmista saaristoristeilijöistä M/s Aspö, nykyiseltä nimeltään M/s Isosaari. M/s Isosaari toimii kesäsesongin ajan myös laivahotellina, joten saaressa voi nyt myös yöpyä.

Saari tarjoaa hyvät puitteet myös päiväretkeilyyn. Tänä vuonna asiakkaita palvelee kaksi ravintolaa, kun Rikaman sali valjastettiin ravintolakäyttöön.

“Rikaman salissa voi järjestää yksityistilaisuuksia ja ruokailla kesäsesonkina yleisöristeilypäivinä herkullisten, tuoreiden ja kotimaisten tuotteiden äärellä. Rikaman salissa on noin 200 asiakaspaikkaa”, Suomen saaristokuljetuksen toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg kertoo.

Saarella on myös vierasvenesatama, kaksi hiekkarantaa, kolme saunaa sekä linnakesaarelle tyypillisiä nähtävyyksiä kuten tykkejä ja kasemaatteja. Golfin ystäville tarjolla on Suomen vaativin par-3 golfkenttä. Lapsiperheille on uutuutena poneja ja hevosia, joilla voi ratsastaa tai käydä hevoskärryajeluilla.
 

1 kommentti

Eläinten ystävä

25.7.2018 20:26

Jäi paha mieli muuten hienosta saaresta, kun näillä 30 asteen helteillä oli poniratsastusta ja hevoskärryajelua. Olivat poni ja hevonen ihan uupuneita klo 16.45, kun työpäivä päättyi. Ovat siellä kuulemma aina noin klo 11 alkaen... Eräs hevosalan asiantuntija sanoi, että tuo kärryhevonen ei hyvältä näyttänyt.
:(

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi