Itä-Pasilan betoniseinät saavat taas lisää väriä

Katutaidekaupunginosa kasvaa kymmenen uuden teoksen myötä.

Itä-Pasila alkoi muuttua katutaidekaupunginosaksi kesällä 2017, jolloin sinne maalattiin yhteensä 17 teosta usean kotimaisen ja ulkomaisen taiteilijan voimin. Tänäkin vuonna alueelle tulee paljon uutta taidetta katutaidemaailman kansainvälisiltä tähdiltä. Toukokuun aikana alueelle tulee yhteensä kymmenkunta erikokoista teosta, ja lisää teoksia on luvassa vielä myöhemmin kesällä, myös suomalaisten taiteilijoiden toimesta.

Paikalle taidetta tulee tekemään Itä-Saksasta kotoisin oleva pitkän linjan katu- ja graffititaiteilija TASSO ja suurikokoisista musta-valkoisista teoksistaan tunnettu italialainen MP5. Erilaisten maalausten ohella alueelle on tulossa myös itävaltalaisen Chinagirl Tilen keraamisia teoksia ja puolalaisen NeSpoonin pitsistä tehty installaatio.

“Katutaiteen yhteydessä puhutaan nykyään usein suurista muraaleista sekä toisaalta graffiteista. Haluamme kuitenkin tuoda esille sen monipuolisuuden”, kertoo Jaakko Blomberg projektin takana olevasta Helsinki Urban Art -yhdistyksestä.

Pasilan katutaidekaupunginosa -hanke sai alkunsa halusta tehdä alueesta värikkäämpi. Itä-Pasila on täynnä betonipintoja, jotka tarjoavat mahdollisuuksia taiteilijoille. Harva helsinkiläinen tai varsinkaan matkailija käy Pasilassa, vaikka se on vain 5 minuutin junamatkan päässä päärautatieasemalta. Katutaiteen myötä katseet kääntyvät enemmän taas tähän unohdettuun kaupunginosaan.

“Pasilan suuret betonipinnat tarjoavat katutaiteelle erinomaiset puitteet. Toisaalta Pasilalla on myös aina ollut merkittävä rooli Helsingin katu- ja graffititaiteen historiassa. Ja kun asun itsekin Pasilan vieressä, alueeseen keskittyminen oli luonnollinen ratkaisu”, Blomberg lisää.

Toukokuun teosten avajaisia vietetään avajaisia torstaina 31. toukokuuta klo 18 - 21 Pasilan Alku-tilassa, osoitteessa Kasöörinkatu 3. Avajaisissa esitellään projektia laajemmin sekä kuullaan lisää teoksista ja niiden taustoista. Lisäksi illan aikana tehdään opastettuja kierroksia teosten luokse.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi