Jaakko Keso kertoo parhaat paikalliset Helsinki-vinkit turisteille

Mitä sinä lisäisit listaan?

Helsinki on monelle rakas kaupunki. Sen salaisuuksia on yritetty markkinoida turisteille jo vuosikaudet ja tässä yksi esimerkki siitä. Jaakko Keson ja VisitHelsingin yhteistyössä tuotettu video antaa kauniin kuvan pääkaupungistamme ja uusia vinkkejä sen salojen tutkimiseen. Käänsimme ne suomeksi, sillä myös kotimaanmatkailijat saattavat innostua Kompleksista tai Sompasaunasta.

Suosittele videota kavereillesi, jotka ovat matkustamassa Suomeen lähiaikoina!

Kuva: Eetu Ahanen / Helsinki Marketing

1. Tapaa paikallisia

Vaikka suomalaiset ovatkin hieman ujoja alkuun, me olemme loputtoman uteliaita kuulemaan muiden mielipiteitä meistä. Myös kulttuurishokki Suomeen saapuessa kiinnostaa.

2. Saunakulttuuri

Suomessa on yli kolme miljoonaa saunaa ja ensimmäinen kysymys turisteille yleensä onkin, joko olet saunonut? Löyly, Sompasauna ja Harjun sauna ovat kokemisen arvoisia julkisia saunoja.

3. Iltakävelyt

Helsinki on turvallinen kaupunki ja parhaimmillaan et näe ketään muita yöllisillä kävelyilläsi. Esimerkiksi Puu-Vallila ja Puu-Käpylä ovat mahtavia kävelypaikkoja öisin rauhaa kaipaaville.

4. Kallio

Kalliossa on oma kylämäisen ystävällinen tunnelmansa ja sen tietävät kaikki. Tehdastyöläisille alunperin rakennettu kaupunginosa on nykyään opiskelijoiden ja taideväen suosiossa.

5. 24/7 Alepa

Monet baarit menevät kiinni jo kahdelta, joten Kurvin Alepassa kuhisee melko aikaisin. Alkoholia kaupasta ei saa, mutta ykkösolutta riittää jatkoilijoille.

6. Kompleksi

Yökerhokansan suosikki, jossa juhlitaan parhaimmillaan aamuun asti. Käsittää neljä venueta, Siltasen, Kutosen, Stidilän ja Kaikun. Varaudu jonottamaan.

7. Itä-Helsinki

Liian harvoin turistit matkustavat itään asti, mutta Kontulasta ja Itäkeskuksesta voi löytää monia uusia puolia matkalleen. Ruokakulttuuri elää ja voi hyvin idässä.

8. Karaoke

Kun ujot suomalaiset saavat mikin käteensä parin kaljan jälkeen, kaikki häpeä unohtuu. Lurauta laulu ja ole baarin superstara loppuillan.

9. Luonto

Helsinki on niitä harvoja pääkaupunkeja, joissa on mahdollista eksyä metsään vain parin kilometrin päässä keskustasta. Lammassaaressa kävely ja tietenkin saarten näkeminen laivalla ovat tsekkaamisen arvoisia.

10. Talviurheilu

Salaisuus Suomen kylmän sään selättämiseen on kerrospukeutuminen ja liikkeessä pysyminen. Kokeile luistelua, hiihtoa tai pulahda jääkylmään avantoon.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi