Jailyard on terassi kiven sisällä

Hotel Katajanokan terassi henkii ainutlaatuista vankilatunnelmaa.

Helsinki on pullollaan ihastuttavia terassihelmiä, jotka saattavat päästä pitkän talvikauden aikana unohtumaan. Niistä ainutlaatuisimpiin kuuluu takuulla Hotel Katajanokan Jailyard -niminen terassi, joka sijaitsee nimensä mukaisesti entisen vankilan pihalla. 

Katajanokan vankila oli toiminnassa vuosina 1837-2002. Sulkemisen jälkeen vankilalle tehtiin massiivinen remontti, jonka jälkeen se avattiin hotellina vuonna 2007. Rakennus on kiinnostava pala helsinkiläistä rikos- ja rakennushistoriaa, ja siinä on osia, jotka ovat Museoviraston suojeluksessa. Siellä istuneiden vankien vuoksi sitä voidaan sanoa myös osaksi Helsingin kulttuurista ja poliittista menneisyyttä, sillä siellä ovat aikoinaan kuulemma istuneet muun muassa viides Suomen Tasavallan presidentti Risto Ryti ja kirjailija Hella Wuolijoki. Lisää vankilan historiasta löytyy sen nettisivuilta.

Nykyisin vankilan muinaisesta ankeudesta ei kuitenkaan ole tietoakaan - varsinkaan ulkona. Vehreällä terassilla soitetaan livemusiikkia joka perjantai ja joka toinen torstai, ja me kaikkihan tiedämme, että elävä musiikki kruunaa tunnelman. Musiikkiohjelma ja esiintyjät löytyvät terassin kotisivuilta

Vaikka Jailyardin terassi on luonnollisesti kesäaikaan hotellin parasta antia, eivät sisätilat kalpene vankilapihalle lainkaan. Vanhan vankilan puolella pääsee astumaan vanhaan ryhmäselliin - ja löytyy tiloista yksi sellaisenaan säilytetty eristyssellikin. Hotelli järjestää maksusta myös talokierroksia ja muuta oheisohjelmaa, kuten historiakierros ja leikkimielinen vankilapako-aktiviteetti. Linnankellarin ravintolasalissakin voi aistia vanhan vankilan tunnelmaa, sillä se rakentuu vanhan vankilan varastotiloista, keittiöstä ja eristysselliosastosta.

Jailyardin terassi, hotelli Katajanokka, Merikasarminkatu 1. Avoinna päivittäin klo 15-22 (keittiö klo 16-21) säävarauksella. Tämän ja yli sata muuta helsinkiläistä terassia löydät Cityn Terassioppaasta

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi