Jätkäsaari avaa ovensa asuntomessuilla – yhteistilat ja kattosaunat ovat esimerkki tulevaisuuden kaupunkiasumisesta

Asuntomessut palaavat Helsinkiin vuosikymmenien tauon jälkeen.

Kuva: ladybirdstudio / Fotolia

Asuntomessut eivät ole viime vuosina helsinkiläisiä kaupunkiasujia koskettaneet juuri muutoin kuin vertaillessa, millaisen lukaalin itselleen voisi hoitaa Mikkelistä, Valkeakoskelta tai Kuopiosta samalla hinnalla mitä pulittaa vuokraa Kallion kaksiosta.

Syyskuussa asuntomessut rantautuu kuitenkin Jätkäsaareen pohtimaan kiinnostavia ratkaisuja kaupunkiasumiseen ja sitä tukeviin palveluihin. Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -nimellä kulkevan tapahtuman aikana yleisö pääsee kurkkaamaan, millaisia kaupunkiasumista Jätkäsaaren uudet korttelit mahdollistavat yhteistiloineen, kattosaunoineen ja uusine pihoine ja puistoineen.

Tapahtuman seminaareissa ja keskustelutilaisuuksissa teemoina ovat mm. kaupunki palveluna, asumisen uudet konseptit, ikääntymisen arki ja juhla, yhteisöllinen asuminen, kestävä kaupunkikehitys ja ihmiskeskeinen arkkitehtuuri.

Länsiterminaalista ja Verkkokauppa.comin myymälästä tuttu Jätkäsaari sai ensimmäiset asukkaansa viisi vuotta sitten ja nykyisin siellä asuu jo lähes 8000 ihmistä. Lisää on tulossa kovalla vauhdilla, sillä tänä vuonna rakennetaan melkein asuntoa lisää.

Jätkäsaareen on tulossa monenlaista asumismuotoja, niin Ara-vuokra-asuntoja, Hitas- ja asumisoikeusasuntoja kuin yksityisiä omistus- ja vuokra-asuntoja.

Jätkäsaaren ilmaisen tapahtuman aikana pääsee tutustumaan yli 40 kohteeseen, joihin kuuluu muun muassa kattosaunoja, kuntosaleja, ryhmärakennustaloja, asukkaiden yhteisiä keittiöitä ja muita Jätkäsaaren erikoisuuksia.

Kaupunkielämää Jätkäsaaressa, 1.–9.9.2018.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi