Juhlapyhinä voi nautiskella myös ravintolassa

Bistro Cumuluksessa katetaan pääsiäisenä pöytään sekä pyhäherkkuja että tavallista ruokaa.


Yhteistyössä Bistro Cumulus.


Juhlapyhät ovat perheen, ystävien ja läheisten yhteistä aikaa – aikaa, jolloin syödään hyvin ja rauhassa. Monessa perheessä juhlapyhät vietetäänkin suurelta osin paitsi ruokapöydän, myös hellan ääressä.

Kaikki eivät välttämättä kaipaa hengähdystaukoa keittiöhommista, mutta kannattaa silti muistaa, että juhlapyhinäkin voi syödä ravintolassa. Yhä useampi ravintola on nykyisin myös pyhisin auki, ja saattaa olla, että perheen tai porukan keittiövastaavat arvostavat sitä, ettei heidän tarvitse valmistaa jokaista ruokalajia itse. Yhtä lailla tiskivuorolainenkin voi ilahtua ravintolaruokailusta.

Ja jos on vaikea keksiä ravintoloita, jotka ovat auki myös pyhinä, kannattaa kääntää katse hotelleihin. Hotellien ravintolat ovat usein auki silloinkin, kun muut eivät ole. Tämä pitää paikkansa myös Meilahden Bistro Cumuluksen kohdalla.

“Juhlapyhät ovat usein niin pitkiä, että siinä ehtii hyvin syödä yhtenä päivänä kotona ja toisena ravintolassa”, hotellinjohtaja Petteri Vitikainen sanoo.

“Ja on hyvä muistaa, että hotellin ravintolaan saavat tulla muutkin kuin hotellin vieraat.”

Bistro Cumuluksen ovet ovat avoinna pääsiäisenä iltaisin. Tarjolla on kiirastorstaina pääsiäisen teemalounas sekä pääsiäisen iltalistalla lammasburgeria minttu -crème fraichella. Teemaruoan lisäksi ruokaa voi tilata myös Bistron tavalliselta ruokalistalta: salaatteja, pastaa, hampurilaisia tai grilliherkkuja.

“On tärkeää, että juhlaruokien rinnalla on tarjolla myös muuta syötävää. Kaikki eivät juhli pyhiä tai syö siihen liittyvää ruokaa”, Vitikainen muistuttaa.

Ravintolassa syöminen juhlapyhien aikaan saattaa tarjota myös tarvittavan tauon teema-antimista, sillä joitakuita pyhäruoka voi alkaa kyllästyttää. Kun lammasta tai pashaa on saatu tarpeeksi, voi ravintolassa syödä vaihtelun vuoksi jotakin muuta. Tai sitten voi kokeilla, onko ravintolan lammas yhtä hyvää kuin äidin, isän tai puolison tekemä.

Syöminen on aina sosiaalinen ja lämminhenkinen tapahtuma, mutta se on sitä etenkin juhlapyhinä. Bistrossa arvostetaan perheen ja kaveriporukan yhteistä ruokailua, tapahtui se sitten kotona tai ravintolassa. Tärkeintä on kuitenkin yhdessäolosta nauttiminen ja rauha.

“Kun on juhla, kaikkien pitäisi saada vähän levätä”, Vitikainen sanoo.

Bistro Cumulus, avoinna pääsiäisenä 14.–17.4. pe-ma klo 17–22.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi