Juuri Yhtiöiden ja Stadin puutarhurin yhteistyö palkittiin Vuoden lähiruokatekona

Ravintola Juuren, Latvan, Pihkan ja Maritorin takana olevan ravintolayhtiö ja paikallisviljelijä Stadin puutarhuri saivat tunnustuksen yhteistyöstään lähiruoan ja hävikin torjunnan parissa.

Ravintola Juuressa suositaan luomua ja lähiruokaa.
Ravintola Juuressa suositaan luomua ja lähiruokaa. Kuva: Ravintola Juuri

Vuoden lähiruokateko -palkinto myönnettiin tänä vuonna Stadin puutarhurin ja Juuri Yhtiöiden yhteistyölle. Lähiruoka & Luomu -tapahtumassa jaetun palkinnon vastaanottivat ravintoloitsija Ilja Björs Juuri Yhtiöistä sekä Stadin puutarhurin Jan Liesaho.

Raati perustelee valintaansa seuraavasti:

”Stadin puutarhurin ja Juuri Yhtiöiden välinen yhteistyö osoittaa, että luottamuksellinen toiminta pientuottajan ja ammattikeittiön välillä on mahdollista ja ennen kaikkea tehokasta. Kun ammattikeittiö on sitoutunut tuottajan koko sadon ostamiseen, on saatu aikaan kilpailukykyinen hinta- ja logistiikkarakenne. Tämä mahdollistanut jopa 20 000 kg sadon kasvisten käytön vuosittain, jolloin hävikki jää pieneksi tai sitä ei tule lainkaan. Puutarhuri ennakoi ja tiedottaa keittiöitä sadon kypsymisestä, jolloin saadaan aina sesongin parhaat tuotteet pöytään. Ravintolan työntekijät käyvät kesäisin pellolla myös talkootöissä. Moni ravintolayritys ja yrittäjä voisivat ottaa tästä mallia”, toteaa raadin puheenjohtaja, lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen Maa- ja metsätalousministeriöstä.

Tunnustus kannustaa jatkamaan lähiruoan parissa.

"Stadin puutarhuri on todella iloinen palkinnosta ja huomiosta. Maanviljelijän työ on aika ajoin raskasta ja tällainen palkinto kannustaa puurtamaan lähiruoan ja luomun puolesta entistä sinnikkäämmin – yhteistyössä Juuri Yhtiöiden kanssa tietenkin, sanoo Stadin puutarhurin taustalla oleva Jan Liesaho tiedotteessa.

Juuri Yhtiöiden ravintoloitsija Ilja Björs on iloinen huomionosoituksesta ja kertoo toiminnan jatkuvan entiseen malliin.

”Kolmen vuoden yhteistyö on jalostunut jokaisena vuonna, ja etsimme jatkuvasti myös parempia tapoja hyödyntää kokonaisuutta. Palkinto on suuri kunnia ja tunnustus pitkäaikaiselle toiminnallemme tuottajien ja erityisesti Stadin puutarhurin kanssa, ja olemme erittäin iloisia, että olemme löytäneet työllemme molempia toimijoita hyödyntävän ja palkitsevan mallin. Palkinto alleviivaa toimintaamme sekä filosofiaamme ja toimii merkkinä siitä työstä, jota olemme jo vuosia tehneet suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin edistämiseksi”, ravintoloitsija Björs sanoo.

Juuri Yhtiöiden ravintoloita ovat Ravintola Juuri, Latva, Pihka, Maritori, Juuri Bar & Cafe sekä Kasarmin Salit.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi