Kahvila Blossomin terassi on salainen puutarha

Saatoimme löytää Helsingin söpöimmän kahvilan.

Agricolan kirkon sisäpihalla sijaitsee suloinen, salainen puutarha. Sen tarjonnasta vastaa ihastuttava kahvila Blossom, joka on pitänyt majaansa puutarhan suojissa kevättalvesta asti. 

Sen vitriinistä löytyy koko liuta itsetehtyjä herkkuja: tuorepuuroa, sämpylöitä ja kakkuja. Kahvi tulee vaihtuvilta pienpaahtimoilta, ja kaikessa maistuu iloinen lämpö. Blossom sijaitsee kirkon kupeessa, mutta sen toiminta on erillään kirkosta.

Kassan takana hymyillen tervehtii Päivi Kaikkonen, jonka unelmista Blossom on syntynyt. Hän suosittelee Marokko-nimistä, appelsiinilla maustettua tuorepuuroa (se on herkullista) ja jälkiruoaksi vegaanista Popsykkeliä. Valitsen raikkaan mango-passionhedelmän. Kahvilan sisätiloissa on kaunis, pieni lava, jossa esitetään satunnaisesti livemusiikkia. Piano ja jakkara seisovat valmiina kuin esiintyjää odottaen, ja on helppo kuvitella, että Blossomin keikoissa on takuulla ihastuttava tunnelma.

Terassi on kuin kiinnostavasta indie-elokuvasta (tai satukirjasta, riippuen mistä katsoo). Yhdessä pöydässä istuu iäkäs pariskunta, joka pitää toisiaan kädestä kiinni. Toisessa kaveriporukka lapsineen heittäytyy tämän tästä äänekkäisiin naurunremahduksiin. Oven vieressä istuu nuori nainen, joka syö punaisenkirjavaa jäätelöä ja lukee kirjaa. Varpuset leikkivät pensaissa. Täällä viihtyisi koko päivän.

Blossomissa rakastetaan ihmisiä, ja sen huomaa. Tänne mahtuu isolla porukalla tai lasten kanssa - mutta yksinkin viihtyy vaikka töitä tehden tai surffaten ilmaisessa langattomassa verkossa. Kyllä se niin taitaa olla, että tämä on Helsingin söpöin kahvila (ja salaisin avoin puutarha).

Kahvila Blossom, Tehtaankatu 23 / Sepänkatu 4. Avoinna tiistaista lauantaihin. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn Terassioppaasta

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi