Kaikukadun piilotettu helmi – Indie-leffateatteri Kino Sheryl tarjoilee laatua Leipätehtaalla

Marraskuussa avautuneessa elokuvateatterissa liput ovat edullisia ja tilaa runsaasti.

Kino Sheryl sijaitsee Kalliossa Leipätehtaalla.
Kino Sheryl sijaitsee Kalliossa Leipätehtaalla. Kuva: Kaisa Paavilainen

Arabianrannasta Kallioon Kaikukadulle muuttanut elokuvateatteri on aloittanut näytökset, vaikka virallisia avajaisia juhlitaan vasta alkuvuodesta. Sitä ennen liput elokuviin ovat huokeita: normaali hinta on 8 euroa ja 7 euroa opiskelijoilta.

Jani Porkka Kino Sherylistä kertoo, että elokuvateatteria kunnostetaan parhaillaan viihtyisämmäksi. Leffat pyöritetään Kulttuurikeskus Caisan auditoriossa, johon mahtuu 120 elokuvista nauttijaa. 

Elokuvanäytöksiä on arkisin 1-2 päivässä ja viikonloppuisin 3-4, ja tarjolla on varsin laadukkaita uutuuksia sekä nostalgiaa.

“Haluamme panostaa laatuelokuviin sekä hieman erilaisempiin elokuviin. Myös koko perheen elokuvat ovat meille tärkeitä”, Porkka sanoo.

Leffailtaa siivittämään Kino Sheryl tarjoilee herkkuja kuten karkkipusseja, suklaapatukoita, mehupurkkeja ja sipsipusseja. Porkan mukaan tarjonta laajenee, kun vuoden alussa aulaan aukeaa kahvila.

Kino Sherylin aulaan avautuu alkuvuodesta kahvila.
Kino Sherylin aulaan avautuu alkuvuodesta kahvila. Kuva: Kaisa Paavilainen

Tulevaisuudessa on luvassa myös kuratoituja teemaleffanäytöksiä. Torstaina 20. joulukuuta pidetään teemailta “Kielletty Suomessa”, jonka aikana esitetään kaksi 60- ja 70-luvun elokuvaa: Witchfinder General ja The Way of the Dragon. Kyseisiä elokuvia ei näytetty aikanaan Suomessa.

Kino Sherylin ohjelmistossa pyörivät parhaillaan luontodokumentti Kamchatka bears. Life begins, Gaspar Noén kokeellinen Climax, Sandra Bullockin tähdittämä kauhuelokuva Bird Box sekä historiallinen draama Colette. Lisäksi tulossa on muun muassa Ihmisen osa, Ailo - Pienen poron suuri seikkailu, Onneli, Anneli ja nukutuskello ja Shoplifters - perhesalaisuuksia.

Jatkossakin lippujen hinnat pyritään pitämään matalana, mikä on varsin mukavaa verrattuna ketjuelokuvateattereiden hintoihin. Kino Sheryliä ylläpitää voittoa tavoittelematon opiskelijajärjestö Tokyo Ry.

1 kommentti

Taikissasairastunut

17.12.2018 19:34

Tämä elokuvateatteri toimi ennen sisäilmaoireita laajalti aiheuttaneessa, Taikin entisissä tiloissa Arabianrannassa. Kuvataideakatemia taas joutui jättämään nämä
Cherylin uudet, Kaikukadun tilat juurikin sisäilmaongelmien takia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi