Kalasatamaan nousee kesäksi Vapaakaupunki - ilmoita oma tapahtumasi mukaan

Kaupunkikulttuuria parhaimmillaan.

Kuva: Antti T. Nissinen / Flickr.com

Helsingin Kalasataman alue on tullut tunnetuksi väliaikaisesta toiminnastaan, kuten erilaisista tapahtumista, kaupunkiviljelmistä, graffiteista, skeittauksesta ja tietenkin Sompasaunasta. Nyt tätä perinnettä jatkaa Kalasatamaan nouseva Vapaakaupunki, joka on toiminnassa 18. toukokuuta eteenpäin aina 15. heinäkuuta asti.

Kalasataman Vapaakaupungissa kuka tahansa voi järjestää maksutta tapahtuman, kunhan se on kaikille avoin ja ilmainen. Tapahtumanjärjestäjiä autetaan järjestelyiden kanssa ja heille tarjotaan konttien ohella esimerkiksi sähköt, äänitekniikka ja ääniteknikon palvelut käyttöön maksutta. Tapahtumien ilmoittaminen mukaan alkaa lähipäivinä Vapaakaupungin nettisivuilla.

"Haluamme säilyttää tämän väliaikaisen Kalasataman hengen, joka on tuonut kaivattua vapautta keskelle kaupunkia. Ja luoda tilaa omaehtoiselle toiminnalle, yhdessä tekemiselle, taiteelle ja ihmisille", idean takana oleva Jaakko Blomberg kertoo.

Kalasataman Konttiaukio tuli tunnetuksi ennen kaikkea keikoistaan, mutta Vapaakaupungissa on tarkoituksena olla laajemminkin ohjelmaa. Siihen tarjoaa hyvät puitteet myös konttien vieressä sijaitseva puisto, joka tarjoaa hyvät puitteet esimerkiksi piknikille, joogalle ja pihapeleille.

Kalasataman Vapaakaupungin toiminta alkaa perjantaina 18. toukokuuta, jolloin kontit myös maalataan paikkaan paremmin sopivaksi. Toiminta Suvilahdessa loppuu heinäkuun puolivälissä Flow Festivalin järjestämisen takia, mutta tavoitteena on saada Vapaakaupungille jatkoa eri muodoissa myös tulevaisuudessa.

Hankkeen takana on Helsinki Urban Art ry, joka on laaja-alaisesti kaupunkitaiteeseen erikoistunut yhdistys. Vapaakaupungin yhteistyökumppani on Kalasatamaan nouseva Redi, joka haluaa yhdessä helsinkiläisten kanssa luoda Kalasatamasta entistä mielenkiintoisemman paikan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi