Kalasatamasta lukemista kellon ympäri

Konttikirjasto kokeilu laajenee onnistuessaan myös muihin paikkoihin.

Kuva: PiggyBaggy

Kalasatamassa nautitaan syys-lokakuussa konttikirjasto ja lähipalvelupiste. Konttikirjasto auttaa myös yön tylsinä hetkinä, sillä se toimii itsepalveluperiaatteella ja on auki ympäri vuorokauden.

“Kalasataman asiakkaat pääsevät konttiin matkakortilla. Ideana on, että he voivat palauttaa lainaamansa aineistoa älykonttiin ja lainata siellä valmiina olevaa aineistoa. Myös konttiin palautettu aineisto on lainattavissa”, kertoo projektivastaava Anu Koski.

Projektissa pilotoidaan älykkään noutopisteen toimivuutta ja hyötyjä kirjastolle. Väliaikaisen kirjaston konseptia on kokeilun onnistuessa tarkoitus hyödyntää myös muissa kohteissa.

Toinen vastaava itsepalvelukirjasto löytyy Töölöstä Kulttuuritehdas Korjaamolta. Se korvaa Töölön kirjaston remontin aikana.

Kalasataman lähipalvelupisteen avajaisia pidetään tulevana lauantaina 20. syyskuuta. Avajaisissa on tarjolla koko perheen ohjelmaa, jossa tutustutaan palveluun, herkutellaan aurinkoenergiavohveleilla ja nautitaan sirkusesityksistä.

Fiksu Kalasatama -projektissa on tarkoitus luoda Kalasatamasta älykkään kaupunkirakentamisen malliesimerkki, joka hyödyntää avointa dataa ja uutta teknologiaa.

Kalasataman lähipalvelupiste löytyy Arielinkadun ja Antareksenkadun kulmasta. Kontit on toimittanut PiggyBaggy. Niiden käyttäjäksi pääset rekisteröitymällä PiggyBaggy-palveluun.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi