
- Mikä: Uusi tapas-ravintola
- Missä: Annanauki0 1, Helsinki
- Maista: Las patatas tostadas
Kamppiin, aivan Narinkkatorin laidalla vastikään avautunut Wine & Tapas on Arden Restaurants -perheen uusin tulokas, joka tarjoaa juuri sitä, mitä nimi lupaa. Eli jaettavia tapaksia ja viiniä, kohtuulliseen hintaan ja rennossa hengessä.
”Wine & Tapaksen konsepti on selkeä: rentoa, helppoa ja laadukasta. Ruokalista on lyhyt ja yksinkertainen, ja siinä korostuu nimensä mukaisesti annosten jaettavuus ja yhdessä syöminen”, ravintolayhtiö Arden Restaurantsin ravintolajohtaja Ryszard Janik kertoo.

Uutuusravintolan tilalla toimi aiemmin The Plaza Wine & Craft Beer, jonka suuri tila jaettiin kahden eri konseptilla toimivan ravintolan kesken. Wine & Tapasin vierestä löytyy nyt viskeihin ja oluisiin erikoistunut Bierhaus Kamppi.
Taustajengillä on tarinoita vaikka muille jakaa
Kun kuulee Wine & Tapaksen taustoista, tekee mieli tarkastella omaa kuuloaan. Siis mitä, oikeasti?
Ravintoloitsija Narinder Singh jatkaa perheensä ravintolaperinnettä, joka alkoi jo 80-luvulla Pukinmäen Sings Music Barista, ja jatkuu vahvana edelleen. Matkalle on mahtunut yökerhoja (muistatko Lady Moonin ja Feverin?), ohjelmaravintoloita ja pitkä ura Helsingin ravintolakentän sydämessä.
“Koko perhe on mukana toiminnassa edelleen, ja äitikin tekee vielä vuoroja yhdessä ravintoloistamme. Ja ideana olisi olla toivottavasti ainakin seuraavat 40 vuotta Suomen ravintolaskenessä mukana luomassa elämyksiä ja kokemuksia ihmisille", Singh kertoo ravintolan mediatilaisuudessa.

Singh ei kuitenkaan ole vain ravintoloitsija, ei tosiaan. Los Anglesissa asunut mies on ollut mukana myös musiikkibisneksessä; kirjoittamassa biisejä, tekemässä isoja projekteja ja työskentelemässä alan kovien nimien kanssa. Hän kertoo olleensa mukana FIFA:n tunnariprojektissa, työskennelleensä Qatarin prinssille ja viettäneensä vuosia musiikin ja viihteen parissa. Myös neljä ja puoli miljardia striimiä mainitaan kuin ohimennen.
Ja vaikka meriittilista saa pään pyörälle, yksi asia on ja pysyy myös tässä perheen uudessa ravintolassa.
“Me ei lähdetä hienostelemaan, se ei ole meidän juttu. Lupauksemme on, että pyrimme aina arjoamaan laadukkaita palveluita ja kokemuksia, mutta niin, että kaikilla on varaa tulla mukaan.”
Ravintolajohtaja Ryszard Janik tuo kokonaisuuteen lisää kansainvälistä särmää. Hän on viettänyt vuosia Seabournin ultraluksusristeilijöillä, joissa mikään asiakkaan pyyntö ei ollut mahdoton.

Risteilyaluksilta tie vei Krakovan Hard Rockiin, sieltä Pohjoismaiden kaikkien Hard Rockien johtoon ja lopulta pienen start up -kierroksen jälkeen Janik löysi tiensä Arden Restaurantsille.
”Olen maailmalla oppinut laadukkaan palvelun merkityksen ja nähnyt, miten se istuu suomalaiseen kulttuuriin. Ei tarvita kumartelua tai turhia muodollisuuksia, riittää kun pidämme vieraistamme yksinkertaisesti hyvää huolta. Meillä on kansainvälinen tiimi niin keittiössä kuin salissa, joten tunnelma on senkin puolesta hyvin välitön”, lupaa Janik.
Hyvä ruoka on yhdistelmä parhaita makuja käytäntöjä
Keittiömestari Jani Pajala on piuolestaan kiertänyt maailmaa muun muassa ikonisen Eleven Madison Parkin omistaja Daniel Hummin ja Meksikossa tähtikokiksi nousseen Drew Deckmanin palveluksissa.
Pajalan suunnittelema tapaslista vaihtuu parin kuukauden välein sesongin mukaan ja asiakkaiden suosikkeja kuulostellen.

“Meksikossa opin, että hyvällä ruoalla ei ole kotimaata. Se on yhdistelmä parhaita makuja ja käytäntöjä niiden esille saamiseksi", yli puolet keittiöurastaan ulkomailla suorittanut Pajala kertoo.
"Kotimaista käytämme mahdollisuuksien mukaan ja jo testivaiheessa ehdin huomata, että suomalaiset juustot viedään käsistä. Iberian possuja ei Suomessa kasvateta, mutta kotimaiset sienet taipuvat hyvin tapaksiksi. Suomalaiset kasvikset ovat tunnetusti huippuluokkaa."

Jos ruokapuoli on kunnossa, niin on myös juomapuoli. Aromit säilyttävä viinijärjestelmä mahdollistaa sen, että myös harvinaisempia viinejä saa tilattua laseittain.
Oluita löytyy hanasta peräti 16, ja viskejäkin löytyy harvinaisen laaja kattaus.
Wine & Tapas pitää ovensa avoinna maanantaista tiistaihi aina kello 23 asti, keskiviikosta torstaihin puoleenyöhön ja perjantaisin ja lauantaisin aina klo 01 saakka. Ja nauttimaan voi lähteä arkisin jo klo 10.30 alkaen, sillä arkipäivisin ravintolaan katetaan entuudestaan tunnettu, keskustan suosituimpiin kuuluva buffetlounas.





