Kansainvälinen teatterifestivaali Baltic Circle säväyttää Helsingissä marraskuussa

Festivaalin ohjelmisto koostuu kotimaisista ensi-illoista, kansainvälisistä vierailuesityksistä, runoudesta ja esityksellisistä klubi-illoista.

Love me in November Club -klubi viime vuoden Baltic Circle -festivaalilla.
Love me in November Club -klubi viime vuoden Baltic Circle -festivaalilla. Kuva: Tani Simberg/Baltic Circle 2017

Teatterifestivaali Baltic Circle järjestetään 13. - 18. marraskuuta. Vuonna 2000 perustetun festarin pääjärjestäjänä toimii Q Teatteri Ry. Tänä vuonna Helsinkiin saapuu kotimaisten esitysten lisäksi osatuotantoja Australiasta, Kanadasta ja Venäjältä.

“Tänä vuonna festivaalilla vaalitaan herkkyyden elintärkeää voimaa: teoksissa näkyy ihmisten, yhteiskunnan ja ekosysteemin haavoittuvuus, jonka paljastuminen kutsuu empatiaan ja huolenpitoon. Teosten ytimessä on ruumis ja ruumiin politiikka; erilaiset menneet, nykyiset ja tulevat ruumiit haluineen, kamppailuineen ja ulottuvuuksineen”, kertoo Satu Herrala​, Baltic Circle -festivaalin taiteellinen johtaja tiedotteessa.

Baltic Circle tekee on tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteistyötä myös Espoon Kaupunginteatterin kanssa. All the Sex I Ever Had -teoksessa paikalliset seniorit jakavat tarinoita olleista, menneistä ja nykyisistä rakkauksistaan, seksuaalisuudestaan ja sen kehityksestä sekä romanttisista suhteistaan ja niihin liittyvistä haasteista ja mielihyvästä.

Festivaalikeskus sijaitsee Suvilahdessa sirkustalo Cirkon Maneesissa ja muuttuu iltaisin klubiksi, jossa voi antautua tanssin hurmaan upeiden DJ-settien parissa. Lisäksi klubi-illoissa on luvassa puhuttua runoutta.

Tsekkaa Baltic Circlen ohjelmisto täältä. Liput esityksiin myy Tiketti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi