Kasarmikadun uudessa ravintola Gilletissä korostetaan helppoutta ja hyvää elämää - ja tarjotaan kaupungin parasta bouillabaissea

Kasarmikadun kivilinnaan avautuneessa Gillet Bistro & Barissa mennään maku ja yksinkertaisuus edellä.

Ravintola Gilletin Tempero-sali.
Ravintola Gilletin Tempero-sali. Kuva: Gillet
  • Mikä: Monen miljöön ravintola
  • Missä: Kasarmikatu
  • Mitä: Maku edellä tehtyä ruokaa

Helmikuun toinen päivä Helsingin Kasarmikadun vuonna 1908 valmistunut kivilinna sai uuden ravintolan, kun Gillet Bar & Bistro avasi ovensa asiakkaille. Vaikka tällä kertaa suuret avajaiset jäivät pitämättä, ravintolassa juhlistetaan joka päivä hyvää elämää. Kun tämä tehdään vielä tyylikkäästi remontoiduissa tiloissa laadukkaan ruoan ja juoman äärellä, harva asia voi mennä pieleen.

“Haluamme korostaa mutkattomuutta, helppoutta ja hyvää elämää”, Ravintolakolmio-konsernin keittiötoimenjohtaja Sami Hiltunen kiteyttää ravintolan idean.

Elämyksellisyys keskiössä

Aiemmin Gilletin tiloissa toimi 29 vuoden ajan Helsingin ensimmäinen, legendaarinen texmex-ravintola Cantina West, jonka vuosista kertoo enää pieni taulu ravintolan seinällä. Sekin on piilotettu kylmäkaapin taakse.

Hiltusen mukaan ravintolasta ei haluttu lähteä rakentamaan uutta teemapuistoa, vaan ennemminkin rakentaa uusi konsepti talon historiaa ja perinteitä kunnioittaen.

Can Can -sali on luotu art deco -henkeen.
Can Can -sali on luotu art deco -henkeen. Kuva: Gillet

“Lähtökohtana oli luoda elämyksellinen ravintola, joka tarjoaa asiakkaille erilaisia elämyksellisiä tiloja ja tunnelmia. Arjen luksusta erilaisten ruokien, juomien ja hyvän palvelun avulla”, Hiltunen kertoo.

Yksi uuden ravintolan ehdottomista vau-efekteistä on entisen parkkipaikan tilalle rakennettu katettu Lasipiha, joka tervehtii sisääntulijoita kuuteen metriin nousevalla katolla, vehreällä kasvillisuudella ja valtavalla baaritiskillä. Viihtyisästä baarista voi siirtyä nauttimaan ruokaa art deco -hengessä sisustettuun Can Can -saliin tai hämyiseen ja rustiikkiseen Temperoon.

Valinta on sinun.

"Ruokaa, jonka tekemisestä tulee hyvä fiilis"

Gillet Bistro & Barin ruokalistan suunnittelussa ollaan menty maku ja yksinkertaisuus edellä. Ravintolan keittiöpäällikkönä toimii Toni Leskinen, jonka ruokafilosofian voi aistia hyvin lautasilta.

“Sellaista ruokaa, jota haluan tehdä. Ruokaa, jonka tekemisestä tulee hyvä fiilis”, Leskinen toteaa.

Karitsaa ja harissa-kastiketta.
Karitsaa ja harissa-kastiketta. Kuva: Gillet

Raaka-aineiden puolesta ruokalista on skandinaavinen, mutta vaikutteita on haettu ympäri maailmaa tuomaan listalle väriä ja makua. Hyvän maun lisäksi tavoite on, että asiakkaat löytäisivät listalta omat suosikkinsa erilaisiin tilanteisiin aina illanvietosta perhepäivällisiin. Ruokalistalta löytyykin niin juomien rinnalle sopivia snackeja, äyriäisiä, perinteisiä ala carte -annoksia kuin pizzaa.

Arkisin tarjolla on business- ja kotiruokalounasta, ja lisäksi lounalle katetaan raikkaita salaatteja sisältävä Green Table -kasvispöytä. Tarjolla on päivittäin myös talon omaa bouillabaisse-keittoa - ja onneksi on, sillä tämä lämmittävä ja erittäin maukas keitto on niin hyvää, että sitä voi syödä hyvin vaikka joka päivä.

Gilletiin kannattaa lähteä syömään bouillabaissea.
Gilletiin kannattaa lähteä syömään bouillabaissea. Kuva: Laura Matilainen

Gillet Bistro & Barin juomavalikoiman ydin löytyy vastuullisuudesta; viinivalikoimassa panostetaan luomutuotteisiin ja drinkeissä zero waste -ajatteluun.

“Olemme omalla tavalla pelastamassa maailmaa lasillinen kerrallaan”, ravintolapäällikkö Ari Savunen kiteyttää ravintolan juomafilosofian.

Juomalistalta löytyy myös maistamisen arvoista, Gilletin omaa 5,2-prosenttista lageria.

Rakennuksen historia vahvassa roolissa

Nimi Gillet ei ole valittu sattumalta, vaan rakennuksen historialla on siinä vahva rooli.

“Sekä ravintolan nimi että fiilis lähtivät rakentumaan kun selvisi, että sisäänkäynti tulee olemaan porttikongista ja entinen kylmä sisäpiha tulee olemaan kuuden metrin korkuinen katto”, kentän johtaja Joonas Keskinen Ravintolakolmio-konsernista kertoo.

Lasipihan baari tervehtii sisään tulijoita.
Lasipihan baari tervehtii sisään tulijoita. Kuva: Gillet

Ravintolan nimi alkoi rakentua ajatuksesta, miltä ravintolan edusta näyttää asiakkaan astuessa sisään. Keskisen mukaan vuodesta 1926 saakka porttikongin ulkopuolella on lukenut isoilla messinkikirjaimilla Gillet, ja uuden nimen tuominen vanhan kyltin viereen tuntui hassulta ajatukselta.

“Aluksi mietimme killasta erilaisia väännöksiä, mutta lopulta päädyimme siihen, että yksinkertaisuus on tässäkin valttia ja aloimme keskustelemaan nimen yhteiskäytöstä. Lopulta nimen perään lisättiin vain Bistro & Bar ja se oli siinä”, Keskinen lisää.

Ravintola on avoinna ma-to klo 11–22 (keittiö sulkeutuu klo 21), pe 11–23 (keittiö sulkeutuu klo 22) ja la 12–23 (keittiö sulkeutuu klo 22).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi