Katua, soittoa, ruokaa

Katuruoan ja katusoiton puolesta tempaistaan Teurastamolla Helsinki-päivänä.

Kuva: Thinkstock / Ingram Publishing

Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta Teurastamo ja Katusoittopäivä-yhteisö saattavat yhteen kaksi kaupunkikulttuurin keskeistä ilmentymää: katusoiton ja katuruoan. Päivän ajaksi Teurastamon pihalle levittäytyy karnevaali, jossa musiikista vastaa suuri joukko katusoittajia ja katuruokaherkkuja tarjoillaan suoraan ruokarekoista ja -kojuista.

"Kaupungin kaduille mahtuisi entistä enemmän katukulttuuria ja sen eri ilmentymiä, niin ruokaa kuin soittajia. Päätimme edesauttaa tätä toivottamalla ruokarekat ja katusoittajat tervetulleiksi pihallemme", kertoo Teurastamon tuottaja Nina Ruotsalainen.

"Muualla maailmassa suosittu katuruokailmiö on toistaiseksi loistanut poissaolollaan suomalaisessa kaupunkinäkymässä. Liesikiesi haluaa täyttää tämän aukon ja luoda uutta suomalaista ruokakulttuuria", jatkaa Liesikiesin Patricio Saksa.

Tapahtumaan voi vapaasti ilmoittautua soittamaan Facebookin ja Teurastamon nettisivujen kautta. Ennakkoilmoittautuminen ei kuitenkaan ole pakollista, eli paikalle voi yhtä hyvin ilmestyä soitin kädessä. Päivä huipentuu kaikkien tapahtumaan osallistuneiden musisoijien yhteiseen ennätyssuureen katusoittoperformanssiin, jonka kapellimestarina ja MC:nä toimii katusoiton suomen-mestaruudenkin pokannut Juha Pekka Tapani Heikkinen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi