Kaupunginhallitus hyväksyi Kruunusillat – Suomen pisin silta myötätuulessa

Raitiotieyhteyden ja kolmen sillan rakentamisen hankesuunnitelma siirtyy kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Kruunusiltojen havainnekuva.
Kruunusiltojen havainnekuva. Kuva: Kruunusillat-hanke: Helsingin kaupunki ja WSP

Helsingin kaupunginhallitus on omalta osaltaan hyväksynyt Helsingin keskustan ja Laajasalon välisen raitiotieyhteyden sekä kolmen sillan rakentamisen hankesuunnitelman. Päätös tehtiin äänin 13-2. Seuraavaksi hanke siirtyy kaupunginvaltuuston käsittelyyn ja valtuusto päättää asiasta 31. elokuuta.

Mikäli hanke hyväksytään, Helsinkiin tulee kolme uutta isoa siltaa, joista pisin on jopa 1,2 kilometriä pitkä Kruunuvuorensilta. Valmistuessaan se olisi Suomen pisin silta. Silloille on hankkeessa suunniteltu myös raitiotiet, joiden lisäksi niihin rakennettaisiin pyörätiet ja jalankulkuväylät. Noin kymmenen kilometrin mittainen raitiotieyhteys on suunniteltu Helsingin keskustan, Hakaniemen, Nihdin, Korkeasaaren, Kruunuvuoren ja Yliskylän välille.

Kruunuvuorenrantaan ja Laajasaloon on rakentumassa runsaasti uusia asuntoja, joten uudet yhteydet tulisivat tarpeeseen.

"Ennusteiden mukaan raitioyhteyttä Kruunuvuorenrantaan käyttäisi päivittäin 37 000 matkustajaa. Pyöräilijöiden ja kävelijöiden määräksi arvioidaan 3 000", kerrotaan Helsingin kaupunginkansliasta.

Jotta hanke voitaisiin toteuttaa, se edellyttää Hanasaaren voimalaitoksen sulkemista. Kaupungin valtuusto on jo hyväksynyt voimalaitoksen sulkemisen ja se toteutetaan vuonna 2024. Tällä hetkellä Hanasaareen kulkee meriteitse polttoainekuljetuksia, jotka estävät siltojen rakentamisen, mikäli voimalaitos jatkaa toimintaansa.

Suunnitelman mukaan rakentaminen voisi alkaa vuonna 2018 ja liikennöinti koko yhteydellä voitaisiin aloittaa vuonna 2026. Hankkeen kokonaishinnaksi on arvioitu noin 260 miljoonaa euroa.

1 kommentti

Puska

24.8.2016 09:50

Jotkut pääsee taas tekemään rahaa kansalaisten kustannuksella (uskooko joku oikeasti että tuo kaupungin rakennusprojekti valmistuu ajallaan ja maksaa vain vajaat 300 miljoonaa?) ja pilaamaan merimaisemaa tuollaisilla merestä törröttävillä fallossymboleilla. Taustapirut kabineteissaan kilistelee kultakellojaan tyytyväisinä, kun pääsevät rakentamaan Vartiosaareen kalliita rantahuviloitaan. Kyselkääpä tarkemmin, millaista tuhoa ja häiriötä rakentaminen aiheuttaa. Näissä uutisissa näytetään aina vaan näitä kauniita tietokoneella luotuja havainnekuvia, joiden vuoksi ei ole palanut kuin markkinointirahaa, joka on suunnattu yleisen mielipiteen silittelyyn. Todellisuus on toisenlainen. Ihmisiä ei tässä kuulla. Toivottavasti kaupunginvaltuustolla on munaa äänestää tämä turhake nurin ja panostaa rahamäärä viisaammin liikenneyhteyksien parantamiseen. Tämän sillan perusteluhan on se, että uusilta asuinalueilta pääsee varttia nopeammin keskustaan, jonne ihmisten mielenkiinto ei 20 vuoden päästä välttämättä enää suuntaudu, kun joka puolelle rakennetaan uusia jättikauppakeskuksia. Kaikin puolin typerää toimintaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi