Kehäradan keskeltä löytyy uniikkeja makuelämyksiä - 3 annosta, joiden perässä kannattaa matkata Kivistöön

Suomen paras balkanilainen ruoka ja mielikuvitukselliset pizzat ovat mainioita syitä lähteä ravintolareissulle Kivistöön.

Kivistö on Vantaan yksi voimakkaasti kasvavista kaupunginosista, joka ei tule monellekaan ensimmäisenä mieleen hyvänä ruokakohteena. Ohiajavan kannattaa kuitenkin painaa jarrua tämän asuinalueen kohdalla, sillä sen kätköistä voi löytää mahtavia makuelämyksiä.

Seuraavat kolme ravintolaa ovat enemmän kuin testaamisen arvoisia paikkoja!

Trattoria Limone

  • Mikä: Italialainen ravintola
  • Missä: Jaspiskuja 2
  • Maista: Pizza Sud Tirol

Jos etsit viihtyisää, koko perheelle sopivaa ravintolaa, Trattoria Limone on siihen erinomainen vaihtoehto. Monipuoliselta ruokalistalta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun niin perinteisiä italialaisia makuyhdistelmiä kuin villejä erikoisuuksia kaipaaville. Maukkaiden ja rehtien annosten lisäksi tämä ravintola saa plussaa erittäin ystävällisestä palvelustaan, joka saa sinut tuntemaan itsesi enemmän kuin tervetulleeksi - aivan kuin Italiassa konsanaan.

Trattoria Limone tarjoaa italialaisia makuja sitä kaipaaville.
Trattoria Limone tarjoaa italialaisia makuja sitä kaipaaville. Kuva: Trattoria Limone

Trattoria Limonessa kannattaa testata etenkin erinomaisia pizzoja. Yksi erinomainen vaihtoehto lukuisten pizzojen joukosta on eksoottiselta kuulostava Sud Tirol, joka pitää sisällään valkokastiketta, pekonia, päärynää ja gorgonzola-juustoa. Tämä on makuyhdistelmä, jollaista ei ihan heti tule vastaan - mutta jonka muistat vielä pitkään.

PS: Tilaa kannattaa jättää myös klassiselle jälkiruokaherkulle, Tiramisulle. Se vie kielen mennessään!
 

Balkan Grill

  • Mikä: Balkanilainen ravintola
  • Missä: Kannistontie 2
  • Maista: Ćevapi-tankoja

Vuonna 2014 keskelle Kivistön parkkialuetta perustettu Balkan Grilli nousi koko kansan tietoisuuteen, kun Sami Hedberg vieraili grillillä Grillit huurussa -ohjelman tiimoilta. Vaikka ravintolan suosio on kasvanut vuosi vuodelta, se ei ole laskenut tarjonnan laatua, vaan grillille kannattaa edelleenkin matkata kauempaakin. Tämä paikka lupaa muuttaa käsityksesi perinteisestä grillimätöstä - ja sen se todella tekee!

Ruokalistalta löytyy perusgrilliruokien, kuten makkaraperunoiden, lisäksi myös erikoisannoksia, kuten ćevapi-jauhelitankoja ja bosnialainen burgeri. Valitsitpa sitten annoksesi erikoisgrilli- tai perusgilli-menusta, voit olla varma siitä, että saat eteesi hyvistä raaka-aineista huolella valmistettua ruokaa.

“Parasta balkanilaista ruokaa mitä Suomesta saa”, Googlen arvosteluissa hehkutetaan.
 

Il Classico

  • Mikä: Välimerellinen ravintola
  • Missä: Safiirikuja 9
  • Maista: Beiti Döner

Laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet sekä huolella valmistetut annokset ovat asioita, jotka mainitaan kerta toisensa jälkeen Il Classico -ravintolan ruokaa koskevissa ylistävissä arvosteluissa. Tämä välimerellistä ruokaa tarjoava ravintola keskittyy perinteisiin valmistutapoihin, mikä näkyy hyvin myös ravintolan ruokalistalla. Menusta voit löytää niin ravintolan omalla reseptillä valmistettuja döner-vartaita kuin erityisiä classic-konseptilla valmistettuja pizzoja.

Il Classicon maistuva pizzapohja ja tuoreet täytteet keräävät kehuja.
Il Classicon maistuva pizzapohja ja tuoreet täytteet keräävät kehuja. Kuva: Il Classico

Viihtyisä Il Classico haluaa omien sanojensa mukaan tarjota alueen asukkaille uutta ja monipuolista ruokaa - ja tämä visio on toteutunut enemmän kuin hyvin. Myös kasvis- ja vegaaniruokailijoille riittää valinnanvaraa, sillä kasvispizzojen lisäksi tarjolla on myös vegaanisia Beyond Burgereita, Vönereitä ja Falafeleja. Yksi ravintolan "must try" -annoksista on Beiti Döner, eli leivän sisään rullattu kanadöner, joka kätkee sisäänsä herkullisen lihan lisäksi bulguria, jogurttia ja grillivihanneksia.

 

LUE MYÖS: Maista näitä Vuosaaressa: Kuusi kehuttua annosta joka tilanteeseen

1 kommentti

selenakale

3.9.2021 10:53

That's great information I was looking for, can you share more about it.
girls games

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi