Kesä tuo Helsingin yökerhoelämän auringon alle

Kun säät suosivat, miksi odottaa iltaan asti? Auringonlaskun jälkeen tarjonta laajenee ja juhlat jatkuvat taivasalla.

Apollon terassilla käy kova hulina.
Apollon terassilla käy kova hulina. Kuva: Apollo

Keskikesän juhla lähestyy ja kansa onkin jo virittäytynyt summer-moodille muutamien paahteisten päivien myötä. Kesä on aikaa, josta ei mielellään missaisi hetkeäkään. Helsingissä voikin kuumaa kesäpäivää juhlia monella eri tapaa, sillä kesällä tapahtuu ympäri kaupunkia ja sesonkipaikkoja avautuu hemmottelemaan kaikkia kesämiehiä ja -naisia. Toisin kuin talvella, kesällä voi kokea täyden yökerhoelämän tunnelman keskellä päivää auringon aikaan. Näissä paikoissa voit tuulettua vaikka olisi vasta iltapäivä.

Apollo Terrace Bar

Apollolla on ikään kuin oma pyhä kolminaisuutensa: Apollo Live Club, Street Bar ja Terrace Bar. Kolmikko muodostaa laajan baaripalvelun, johon voi sännätä jo heti työpäivän jälkeen. Terrace Barissa vietetään joka päivä yökerhoelämää heti kello 16 alkaen. Sinne on tehty oma sisäänkäyntinsä Kalevankadulta, ravintola Kiilan vierestä. Punaisen maton päässä pilkottaa ihana sisäpiha, jossa on muhevia sohvia, lämpölamppuja, kasvillisuutta ja tietenkin baaritiski. Terassi on osittain ihanan laiturimainen, joka sopii empimättä kesäiseen tunnelmaan. Tunnelmaa tuovat myös sen katossa roikkuvat valot ja tietenkin sangria- ja mojitokannut hintaan 19,90 €. Mahtava paikka aftereille!

Apollo Terrace Bar Mannerheimintie 16, sisäänkäynti Kalevankadulta.

Kuva: Apollo

Kaivohuone

Vanha ja klassinen Kaivohuone ei kalpene tänäkään kesänä. Vuosi toisensa perään Kaivolla biletetään auringossa ja luodaan uusia kesämuistoja. Kaivohuoneen terassi aukeaa jo keskipäivällä, joten aikaiset linnut voivat ottaa juhlahatut esiin jo heti lounaan jälkeen. Isolla terassilla palvelee muutama baaritiski, sekä siellä on myös sesonkiaikaan purtavaa saatavilla. Illan koittaessa sisätilatkin avautuvat, mutta terassilla viihtyy keskiyöhön asti. Kaivon tapahtumia kannattaa seurata sen Facebook-sivuilta, sillä terassila järjestetään aika-ajoin koviakin bileitä! Unohtamatta legendaarisia kesäkeskiviikko-klubeja.

Kaivohuone Iso Puistotie 1.

Kuva: Kaivohuone

LeBonk

LeBonk ei ole auki päiväsaikaan, mutta sen Kattoklubi aukeaa juuri silloin kuin auringonsäteet ovat kiitäneet ohi, eli kello 22. Se ei kuitenkaan tuo ainuttakaan miinuspistettä, sillä terassilla on aurinkoinen fiilis yölläkin. LeBonk onkin vallan mainio paikka, jos etsii kattobileitä. Jo avajaisissa kävi kova vilske, joka ennustaa hyvää terassikesää ravintolalle. Kattoklubille järjestetään erilaisia bileitä, kuten saksofoni- ja latinobileitä. Vaihtuvat teemaillat takaavat jokaiselle janoiselle sopivaa meininkiä illasta toiseen. Keskiviikkoisin jengiä virittelee LeBonkin kesäpojat Sauli Koskinen ja Niko Nousiainen.

LeBonk Yrjönkatu 24.

Kuva: LeBonk

Ja monta muuta

Helsingin tarjonta ei lopu kolmeen yllämainittuun. Niiden lisäksi kesähupia päiväsaikaan tarjoavat monipuolinen Hernesaaren ranta, joka on kuin pieni aurinkoinen festivaalikylä, sekä Hämeentiellä oleva Siltanen Onda, jossa yökerho ja ruokaravintola sulautuvat yhteen. Sunnuntait kuluvat mukavasti Vallilassa, jossa Ääniwallin VUM Open Airit tanssittavat juhlijoita kovan musiikin ja auringon hemmottelemina. Ilta-aikaan astuvat kehiin Cheekin valtakunta Skohan ja Kampin korkeuksissa toimiva Maxine kattoterasseillaan, joista voi katsella Helsingin maisemia. Yökerho Teatterissa yläterassi on auki yökerhon aukiolojen aikaan, mutta alakerran cafe loungen terassi on auki jo aamuyhdeksästä alkaen.

Missä sinä bailaat tänä kesänä?

Nämä ja yli sata muuta terassia löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi