Kino Arina tuo elokuvat takaisin Kallioon

Olga Palo ja Timo Wright päättivät, että Kallioon pitää saada Korttelikino.

Korttelikino Kino Arina järjestetään yhteistyössä Ryhmäteatterin kanssa.
Korttelikino Kino Arina järjestetään yhteistyössä Ryhmäteatterin kanssa. Kuva: Wikipedia / Unara

"Idea syntyi joskus vuodenvaihteen tienoilla, istuttiin Timon Wrightin kanssa kahvilla Hakaniemen Hallissa. Timo mietti, että Kallioon pitäisi saada korttelikino. Mä muistin, että olin jo joskus paria vuotta aiemmin puhunut Ryhmäteatterille, että siellä voisi alkaa järjestää leffailtoja", kertoo Olga Palo, toinen Kino Arinan organisaattoreista.

Puoli vuotta myöhemmin Olga ja Timo käynnistelevät korttelikinoa yhdessä Ryhmäteatterin kanssa. Ryhmäteatteri tarjoaa tilat ja tuotantovälineet, sisällön hoitavat Olga ja Timo. Ensimmäisenä Kino Arinassa esitetään Kallio-sarja, Kallioon läheisesti liittyviä elokuvia; Kino Arinan toiminnan avaa Pussikaljaelokuva 31.7., Ota minut syliin jatkaa 7.8. ja sarjan päättää Calamari Union 14.8. Ovet avautuvat keskiviikkoisin klo 18.30 ja näytökset alkavat noin klo 20.

Kallio-sarjan jälkeen Kino Arina majailee 21.-28.8. Helsinginkatu 25:ssä, jossa on tuolloin käynnissä Ryhmäteatterin Helsingin Juhlaviikkojen leffaprojekti Theatre goes Movies: Helsinki-triptyykki. Kino Arina ei ole mukana Helsinki-triptyykin toteutuksessa.

Välillä vieraillaan Helsinginkadulla Helsinki-triptyykin muodossa.
Välillä vieraillaan Helsinginkadulla Helsinki-triptyykin muodossa. Kuva: Aarne Tapola

"Hesarin jälkeen palataan Pengerkadulle. Siihen mennessä ollaan toivottavasti saatu jotain keskustelua aikaiseksi siellä käyvän yleisön kanssa siitä, mitä halutaan. Mun mielestä olisi mahtavaa saada sopivassa suhteessa klassikoita ja muuta artsia, niitä "mä en oo koskaan nähnyt" -elokuvia, sitten sarjamaratoneja ja vaikka kissavideoita youtubesta - mikä hyvältä tuntuu", Olga pohdiskelee.

Kino Arinan logo.
Kino Arinan logo.

Alkuun elokuvia esitetään keskiviikkoisin, mutta järjestäjät pohtivat esityspäivän siirtämistä sunnuntaille, koska silloin Kalliossa ei ole paikkaa minne mennä. Lippujen hinta on aluksi 5 euroa, mutta erinäisiin lupiin liittyvä säätö ratkaisee paljon millaiseksi hintataso muodostuu. Suunnitelmissa on myös ilmaisia näytöksiä.

"Tässä on tärkeää se, että ei olla voittoa tavoittelemassa, mutta persnettoakaan ei viitsisi tehdä. Katsotaan miten asiat kehittyy, saadaanko jengiä paikalle ja kuinka paljon menoista voisi kuitata kahviomyynnillä", Olga Palo arvioi kysymystä lippujen hinnoista.

Ryhmäteatterin väliaikakahvio on auki koko elokuvaillan. Elokuvat esitetään Ryhmäteatterin Pengerkadun näyttämöllä osoitteessa Pengerkatu 11, mutta ainakin aluksi käytetään Pengerkujan puoleista sisäänkäyntiä. Saliin mahtuu noin 150 henkeä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi