Kolmen sepän patsas menee kuplaan syyskuussa

Helsinki Design Weekille toteutettava installaatio kutsuu rentoutumaan keskelle kaupunkia.

Syyskuussa Kolmen sepän patsaalla voi kokeilla miltä tuntuu olla kuplassa.
Syyskuussa Kolmen sepän patsaalla voi kokeilla miltä tuntuu olla kuplassa. Kuva: Plastique Fantastique

Viime aikoina on tullut selväksi, että jos olet eurooppalainen, toimitusjohtaja tai asut yleensä missä tahansa muualla paitsi Kontulassa, elät melko suurella todennäköisyydellä kuplassa. Syyskuussa tähän joukkoon liittyvät myös Mannerheimintien varressa takovat sepät, kun Kolmen sepän patsas verhotaan läpinäkyvään kuplaan Helsinki Design Weekin osana. Installaatio on osa ympäri kaupungin levittäytyvää HDW HOP -installaatiosarjaa.

Väliaikainen paineilmaan perustuva kupla on Berliinistä lähtöisin olevan Plastique Fantastique -kollektiivin teos. Ryhmä on erikoistunut paineilmalla toimiviin rakennelmiin, jotka haastavat kokemaan tiloja uudella tavalla. Aiempiin ympäri maailmaa toteutettuihin töihin kuuluu muun muassa värikäs putkimainen käytävä, jonka sisään loistava auringonvalo muutettiin värien eri aallonpituuksia vastaaviksi ääniksi antaen kävijän kuunnella käytävässä kulkiessaan valon luomaa musiikkia. Toinen syksyllä 2015 toteutettu installaatio otti kantaa Euroopan pakolaiskriisiin. Sen keskiönä oli rakennuksen kokoinen puhallettava pelastusvene, jonka sisällä kävijää odotti äänitys Homeroksen Odysseiasta toistettuna päällekkäin Eurooppaan pyrkivien pakolaisten tarinoilla.

Syyskuun 5.-9. toteutettava Kolmen sepän superKOLMEMEN-intallaatio kutsuu kävijät sisään kuplaan rentoutumaan ja etsimään hetken rauhaa kaupungin hulinan keskellä. Kaikin puolin positiivisessa kuplassa on mahdollisuus osallistua myös päivittäin vaihtuvaan ohjelmaan, joka tarjoaa näkökulmia muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kaupunkiympäristöön.

Kolmen sepän patsaan kuplan tarkempi ohjelma julkaistaan elokuussa Helsinki Design Weekin ohjelman yhteydessä.

Helsinki Design Week 1.-11.9. ja superKOLMEMEN 5.-9.9., Kolmen sepän patsas

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi