Kun Taru ei löytänyt Suomesta ainuttakaan bohokahvilaa, hän päätti perustaa sellaisen itse: BOHO Café & Deli avaa ovensa Helsingin keskustaan

Tiettävästi Suomen ensimmäinen bohokahvila avautuu helmikuun alussa Helsingin ydinkeskustaan.

  • Mikä: Bohokahvila
  • Missä: Eerikinkatu 12
  • Mitä: Värikkäitä ja runsaita herkkuja aamusta iltaan

Helmikuussa Helsingin keskustan kahvilatarjonta täydentyy mielenkiintoisella uutuudella; bohokahvilalla.

Idea massasta poikkeavan kahvilan perustamiseen syntyi syksyllä, kun pitkään sosiaalisessa mediassa bohosisustustileja- ja ryhmiä seurannut Taru Haverinen huomasi, ettei Helsingistä, saati koko Suomesta löytynyt ainuttakaan boheemin tyylin kahvilaa. Se piti siis perustaa itse.

“Minulla alkoi saman tien tulemaan ideoita ja visio oli todella selkeänä päässäni”, yrittäjä Haverinen kertoo Citylle.

Haverinen ei kauaa aikaillut, vaan laittoi heti tuulemaan. Lopputulosta pääsee ihailemaan helmikuun alussa, kun BOHO Café & Deli avaa ovensa.

Ruoka värikästä, sisustus vaaleaa

Vaikka aika ei ole se helpoin uuden kahvilan avaamiselle, Haverinen uskoo ideaansa, vaikka tulevaisuus tietysti mietityttääkin.

“Mikäli minulla ei olisi ollut massasta poikkeavaa kahvilaideaa, en olisi nyt uskaltanut lähteä perustamaan yritystä. Kuitenkaan toista bohokahvilaa ei ole, joten uskon, että voimme pärjätä markkinoilla”, Haverinen toteaa ja lisää, että kahvilan sijainti Eerikinkadulla on todella hyvä.

Kompaktin, 24 paikkaisen, BOHO Café & Delin tarjonta koostuu aamiais- ja kahvilatuotteista sekä bowl-, salaatti- ja keittolounaasta. Iltaisin tarjolla on myös ruokaisia bowleja sekä bohoplattereita.

Take away -ruokiin ja -tilauksiin ollaan Haverisen mukaan panostettu kahvilassa erityisesti, joten kahvilan tarjonnasta pääsee nauttimaan helposti myös kotona.

“Ruoka on värikästä, runsasta ja näyttävää”, Haverinen kertoo.

Jos ruoka on täynnä värejä ja makuja, kahvilan sisustus on puolestaan seesteistä; boheemin vaaleaa ja beigen sävyjä. Oman lisänsä kahvilaelämykseen tuovat Balilla luonnonmateriaaleista käsinvalmistetut sisustustuotteet.

Helmikuun alussa aukeava BOHO Café & Deli on avoinna: ma-to 7.30-18, pe 7.30-22 ja la 10-22. Kahvilatoiminnan lisäksi BOHO Café & Delissä voi järjestää yksityistilaisuuksia, tai vaihtoehtoisesti kahvilasta voi tilata tarjoiluja omiin juhliin.

Kommentoi juttua