Kuplatee ei ole vain ohimenevä ilmiö - More Tea uskoo suosikkijuoman tulevaisuuteen

Jatkossa yhä useampi etsii vaihtoehtoja kahville. Näin ennustaa nopeasti laajentuva kuplatee-yritys More Tea.

More Tean juomat on helppo napata myös mukaan.
More Tean juomat on helppo napata myös mukaan. Kuva: More Tea

Kauppakeskus Kluuvin toisessa kerroksessa parveilee joukko nuoria, jotka jonottavat pienen myymälän kassalle. Toisin kuin voisi luulla, kyse ei ole alennusmyynneistä tai markkinointitempauksesta, vaan normaali keskiviikkoiltapäivä kuplateetä myyvän More Tean tiskillä.

Viime vuosien aikana tätä taiwanilaista herkkua tarjoavia toimipisteitä on avautunut ympäri Suomea tiuhaa tahtia, ja yhä useamman vastaantulijan kädessä komeilee tapiokakuulia sisältävä juoma.

Vaikka kuplatee on tällä hetkellä suosituimpaa kuin koskaan ennen, More Tean Marketing Manager Michelle Myllyniemi ei usko trendin jäävän vain hetkelliseksi ilmiöksi.

“Uskon, että kuplatee tulee muuttamaan ihmisten juomistottumuksia. Tällä hetkellä kaikki tuntuvat juovan kahvia, mutta nuoret, pääasiassa 15-25-vuotiaat, ovat alkaneet etsiä yhä enemmän myös muita vaihtoehtoja", Myllyniemi kertoo.

Kluuvin toimipiste on kaikkien aikojen ensimmäinen More Tea.
Kluuvin toimipiste on kaikkien aikojen ensimmäinen More Tea.

“Nuoret todella rakastavat kuplateetä, kun taas vähän vanhemmat pitävät enemmän jäätee-juomistamme. Tämä on ollut todella kiinnostavaa huomata”, Myllyniemi jatkaa.

Juoman suosio on saanut yrityksen kiinnittämään yhä enemmän huomiota myös vastuullisuuteen. Tämän hetken trendejä vahvasti seuraava More Tea on jo poistanut muovin pilleistä ja juomien kansista, ja lähitulevaisuudessa tarkoitus on vaihtaa myös kupit paperipohjaisiin vaihtoehtoihin.

Autenttisuus erottava tekijä

More Tea erottuu edukseen lukuisten kuplatee-brändien joukosta autenttisuudellaan ja tuoreudellaan. Osa raaka-aineista tuodaan suoraan Taiwanista, osa taas niin läheltä kuin mahdollista.

“Meidät erottaa monista muista brändeistä se, että me käytämme aina tuoreita raaka-aineita. Emme käytä maitojauhetta tai muitakaan maitotiivisteitä, vaan kuplateet valmistetaan aina tuoreeseen maitoon, soijamaitoon tai kauramaitoon.”

More Tean listalta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun.
More Tean listalta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Kuva: More Tea

Perusmenu on kaikissa More Tea -myymälöissä sama, mutta myymäläkohtaisia erikoisuuksiakin on tarjolla.

More Tean suosituimpia tuotteita ovat Myllyniemen mukaan Brown Sugar Bubble Milk Tea sekä matcha- ja taro-tuotteet. Kesäisin hedelmäiset teejuomat tekevät puolestaan paremmin kauppansa.

“Tarjoilemme myös kahvipohjaisia juomia, jotka ovat kahvia rakastavien asiakkaidemme suosiossa.”

Suomen, ja maailmanvalloitus, käsillä

Suomen ensimmäinen kuplateeyritys More Tea sai alkunsa Taiwanin reissulta, jonka aikana nautitut herkulliset kuplatee-juomat saivat liikeidean heräämään. Yrittäjät halusivat tuoda autenttiset kuplateejuomat Suomen markkinoille, eikä aikaakaan, kun ensimmäinen More Tea avasi ovensa Kluuviin vuonna 2019.

Tällä hetkellä More Tea -myymälöitä löytyy Helsingin lisäksi niin Turusta, Espoosta, Vantaalta kuin Tampereelta. Oulun toimipiste avataan lähiaikoina.

More Tea käyttää tuotteissaan autenttisia raaka-aineita, kuten taroa.
More Tea käyttää tuotteissaan autenttisia raaka-aineita, kuten taroa. Kuva: Laura Matilainen

Yritys on laajentunut lyhyessä ajassa nopeasti, ja sama meno näyttää jatkuvan myös tulevaisuudessa; More Tean tavoitteena on tuoda autenttiset makuelämykset mahdollisimman monen saataville. Myös suunnitelmia Suomen rajojen ulkopuolelle, kuten Viroon ja Ruotsiin, on jo tehty.

“Olemme avoimia uusille mahdollisuuksille. Toivomme voivamme avata uusia franchise-myymälöitä, mutta haluamme kuitenkin pitää tiukasti kiinni korkeista standarteistamme”, Myllyniemi kertoo.

Snow ice ja muita jälkkäreitä

Toisin kuin moni luulee, More Tea ei tarjoile ainoastaan kuplateetä, vaan osassa myymälöitä on saatavilla myös taiwanilaisia jälkiruokia, kuten snow icea.

“Snow Ice on yksi Taiwanin suosituimmista katuruoista”, Myllyniemi kertoo ja lisää, että snow ice -annos sopii erinomaisesti jaettavaksi isommankin porukan kesken.

Kyseessä on jäähiutaleista koostuva jälkiruoka, joka nautitaan erilaisten lisukkeiden ja kastikkeiden kera. Lisukkeita löytyy laaja kattaus aina kookos- ja yrttihyytelöistä makeisiin punaisiin papuihin.

Kulhollinen snow icea sopii erinomaisesti jaettavaksi pöytäseurueen kesken.
Kulhollinen snow icea sopii erinomaisesti jaettavaksi pöytäseurueen kesken. Kuva: Laura Matilainen

Verrattuna normaaliin jäätelöön snow ice on kevyempää, ja sen lisäksi sen syöminen puhdistaa hyvin suuta aterian jälkeen.

Turun ja Myyrmäen toimipisteistä on lisäksi saatavilla taiwanilaista “Wheel Cakea” sekä aasialaisia jälkiruokakulhoja. Jälkkärikulhoja on saatavilla myös Kluuvista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi