Kurkista urbaaniin kaupunkielämään

Näillä asumismessuilla ollaan tiiviisti.

Kuva: Mikko Luntiala

Urbaanit asumismessut on ekologisen asumisen festivaali, joka avaa ovet kaupunkilaisiin koteihin, ihan oikeasti. Festarin aikana pääset tutustumaan mitä persoonallisimpiin asumisratkaisuihin, jotka ovat usein poikkeuksellisia asumisväljyydeltään, sijainniltaan tai yhteisöllisyydeltään. Tilaa tarvitaan vähemmän, kun olohuoneeksi käsitetään koko kaupunki. Tiiviissä kaupungissa aikaa säästyy, kun kaikki palvelut ovat lähellä.

Vierailtavia kohteita on monenlaisia, yksi niistä on tunnelmallinen Puu-Vallila, Helsingissä. Yhteisöllinen kaupunkikylä kutsuu sinut talkoisiin lauantaina 31.8. klo: 11-15. Osoite on Keuruuntie 3-13. Toinen mielenkiintoinen kohde sijaitsee Hernesaaressa. Superkompaktiin kahden hengen yksiöön yksiöön pääsee tutustumaan 31.8. klo 12-18. Osoite on Hernesaarenkatu 15.

Lisäksi pääset tutustumaan esimerkiksi urbaaniin 12 neliöiseen kesämökkiin Kivinokan virkistysalueella, perinteiseen kalliolaisyksiöön sekä yhteisölliseen puukerrostaloon Eko-Viikissä. Lisää kohteita julkaistaan messuviikon aikana. Tarkista esittelyt täältä.

”Urbaaneilla asumismessuilla tuodaan esille tiiviin asumisen ekologisuutta ja kaupunkiasumisen energiatehokkuutta”, tapahtuman koordinaattori Eeva Astala kertoo. ”Haluamme rikkoa myytin, että jossain elämäntilanteessa kaupungista tulisi muuttaa pois, tai että korkeatasoinen asuminen tarvitsisi paljon tilaa”, Astala jatkaa.

Tapahtuman tukikohtana toimii Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston näyttelytila Laituri, jossa saa vinkkejä energiatehokkuuden parantamiseen, pienten neliöiden hyödyntämiseen sekä hauskempaan kaupunkiasumiseen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi