Kuuden baarin yhteinen musiikkimaratooni tuo kuulijoille ilmaiskeikkoja kolmen päivän ajan

LeBonk, Juttutupa, Base Bar, Pub Adjutantti, Bar Loose ja Henry´s Pub tuovat sutinaa kaupunkiin ilmaisella kaupunkifestivaalillaan.

Vielä viime vuonna Helsinki Music Marathon oli vain kahden baari, Loosen ja Henry´s Pubin, kimppa. Tänä vuonna mukaan on houkuteltu liuta muitakin ja musiikkimarathonista nautitaan yhteensä kuudessa baarissa. Mukaan ovat tulleet Juttutupa, Base Bar, Pub Adjutantti ja LeBonk. Musiikkimaratooni iskee ovelaan rakoon, heti vapun jälkeen. Salakavalana suunnitelmana on tarjoilla kiinnostavaa musiikkia täysin ilmaiseksi ja näin sitoa vappu ja sitä seuraava viikonloppu totaaliseksi juhlaviikoksi.

Ex-tyttöbändiläisiä

LeBonkissa yleisö pääsee tsekkaamaan kahden ex-tyttöbändiläisen soolokunnon. Perjantaina lavan valtaa Tiktak-yhtyeen solistina mainetta niittänyt Petra. Tiktak on ollut kuopattuna jo vuodesta 2007 ja Petralta ilmestyi kuluvan vuoden tammikuussa jo toinen albumi, Kaksi pintaa, jonka singlet Nimeksi Anneli ja Missä mun mies on täyttävät radioaaltoja.
 

Toinen mainituista ex-tyttöbändiläisistä ei viihtynyt porukassa pitkään. Jonna on nimittäin se laulaja, joka lähti kävelemään Suomen ensimmäisestä Popstars-bändistä Gimmelistä ja julkaisi ensimmäisen suomenkielisen pop-r´n´b-levyn vuonna 2003. Kolmen albumin jälkeen meno on vaihtunut uuden bändin myötä englanninkielisiin, electropop/singer-songwriter-maisemiin. LeBonkissa pääsee lauantaina kuulemaan, miltä ensimmäiset kappaleet saundaa. Samana iltana lavalle nousee myös laulaja-lauluntekijä Lara, jonka End of Part One -esikoisalbumin tuotti Rubik-yhtyeen Artturi Taira.

Loosessa rokataan

Bar Loosen lavalla rokataan tosissaan HMM:n aikana. Music Marathon tuo lavalle useita kiinnostavia bändejä. Torstaina homman aloittaa Beverly Girls, Yournalist ja Eläin. Perjantaina juhlitaan Big Wave Ridersin, The Wha´sin ja Snipe Driven tahdissa. Lauantaina estradin ottavat Streak And the Raven, I Was A Teenage Satan Worshipper ja Virta.

Maanalaista Henry´ssä

 
Henry´s Pubissa musiikkimarathonia vietetään hieman maanalaisemmissa tunnelmissa, kun Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi ottaa lavan haltuun. THJKB:llä on helvetin hankala nimi ja bändi karttaa muutenkin selkeätä imagoa ja määrittelyjä. Jonkinlaisesta folkin, pop, punkin, rockin ja elektronisten elementtien sopasta on kuitenkin kyse.
 
Juttutuvassa lavalle nousevat Pippurikirurgi ja Ohitusleikkausorkesteri tänään torstaina, Pena & Smuke huomenna perjantaina ja Aleksi Aava lauantaina. Pub Adjutantissa, Sokos Hotel Presidentin aulan yhteydessä, tarjoilee torstaina Costello Hautamäen keikan, perjantaina Joe Doakesin setin ja lauantaina lavalle nousee The Munsons.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi