Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Zetorille Hyvää Suomesta -leima
Reilu ruoka -buumi kasvaa. Viime City kertoi Ravintola Nokan olevan ainoa helsinkiläisravintola, joka panostaa lähiruokaan. Vaan eipä ole enää: Ravintola Zetorille on myönnetty Hyvää Suomesta -ateriatunnus. Ravintolan uuden ruokalistan 36:sta ruoasta 20 saa kantaa kotimaisuuden takaavaa tunnusta.

Manhattanin tähtivieraat
New Yorkin keittiötähdet Rick Laakkonen (Ilo), David Waltuck (Chanterelle) ja FranVois Payard (Payard Patisserie) loihtivat kuuden ruokalajin gaalaillallisen Kämpissä perjantaina 23.4. Ilta käynnistyy samppanjamaistiaisilla. Helsinki Grand Cru 2004:ssä tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus maistaa, miltä Manhattanin trendikkäin ruoka maistuu juuri nyt.

Perinteitä jugendlinnassa
Kotimaisia perinneruokia nautitaan LordAlaCartessa 8.5. asti. Keittiön Jani Rissasen apuna on ollut takavuosien tv-kokki Jaakko Kolmonen. Alkuun voi lähteä silakkatartarin (2,50 ¤) kaltaisella suomalaisella "tapalla". Pääksi löytyy esimerkiksi karjalanpaistia (14 ¤) ja jälkeen karamellisoitua piimäjuustoa (5,50 ¤).

Juusto maistuu kirjassa
Juustojen loputtoman mielikuvituksekkaaseen maailmaan johdattaa Jukka ja Päivi Sinivirran Herkuttelijan juustokirja. Ranskan, Italian, Espanjan ja muiden suurten juustomaiden lisäksi kirja muistaa erinomaiset pienet kotimaiset juustolat. Punaviini ole ainoa juustojuoma: valkoviini on monesti parempi valinta. Portviiniä ja vahvan täyteläisiä oluitakaan ei kannata unohtaa.

Kevään rehevät punkut
Chileläinen Errázuriz Syrah (8,76 ¤) on kevään uusien punaviinien tähti. Sulavan hedelmäisessä viinissä löytyy niin suklaata kuin mausteisuutta. Rehevää punaista laatua tulee myös Australiasta. Rosemount Shiraz Cabernet (8,78 ¤) on sekin sulava viini, tuoreena juotava mausteinen hedelmäpommi.

Rautatieaseman uusi terassi
Namaskaar avaa Rautatieaseman ja Postitalon väliin terassin, jolle auringon paistaessa porottaa koko päivän. Terassille tarjoillaan päiväsaikaan myös lounaita. 80-paikkaisella terassilla kuullaan satunnaisesti elävää musiikkia, vappuna soi akustinen jazz.

Chez Dominique laski hintoja
Michelin-tähdin arvostettu Chez Dominique tarjoaa lounasmenun hieman totuttua edullisemmin. Kaksi ruokalajia saa 39 eurolla ja kolme ruokalajia 49 eurolla. Menut vaihtuvat viikottain.

Vuoden Kokki vaihtaa taloa
Vuoden Kokki Juuse Mikkonen siirtyy kesäkuussa avattavan uuden Havis Amandan keittiön ohjaimiin. Chez Dominiquen keittiön jättävä Mikkonen saa kakkosmiehekseen edellisen Vuoden Kokin, Ari Ruohon Nokasta. Nuorentuva kalaravintola jakautuu perinteiseen ja moderniin osaan Etelärannassa.

Klippan aukeaa
Palace Hotellin isännöimällä Klippanilla on tarjolla saaristolaismenu toukokuun kahtena ensimmäisenä viikkona. Ahvenanmaalainen Michael Björklund on rakentanut yhdessä ravintoloitsijoiden kanssa menun muun muassa meren antimista ja kevään vihanneksista.

Uniqissa turistibileet
Vyölaukut, shortsit ja havaijipaidat ovat kovaa huutoa Uniqin turistibileissä sunnuntaina 2.5. Normaalisti tiloissa toimii sunnuntaisin Club A.L.A.S.K.A.

Koffilta uusi kevytolut
Koff kuoppasi viime vuosina noin prosentin markkinaosuudella sinnitelleen Light Beerin ja tuo markkinoille toukokuun alussa uuden kevytoluen, 4,1:n. Tuotteen kaloripitoisuus on vain 30 kcal/dl. Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa kova laihdutusbuumi on tuonut markkinoille paljon kevytoluita.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi