Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Olut kuohuu raiteilla

Maailman ainoa raiteilla liikkuva olutravintola Spårakoff kuohuu jälleen. Kirkkaanpunainen olut-spåra lähtee Casinon edestä Mikonkadulta tasatunnein klo 14-20. Olutmatka maksaa 7 euroa. Kyytiin pääsee myös Linnanmäen, Oopperan, Ylioppilastalon ja Kauppatorin pysäkeiltä.

Sedulle matkapuhelinliittymä

SK Ravintolat lanseeraa kännykkäliittymän omille kanta-asiakkailleen. Soneran verkossa toimivan SK Mobilen käyttäjät saavat lisäpalveluna kännyköihinsä erikoistarjouksia sekä kutsuja teemailtoihin. Ensimmäisen maksetun laskun jälkeen SK Mobilen asiakas pääsee kuukauden ajan jonon ohi ilmaiseksi kaikkiin SK Ravintoloihin – paitsi Kaivohuoneelle.

Dubrovnik for real

Aki Kaurismäen Cannes-palkitusta elokuvasta Kauas pilvet karkaavat legendaarinen ravintola Dubrovnik on nyt lihaa ja verta. Aito Dubrovnik Lounge & Lobby sijaitsee Coronan alakerrassa Eerikinkadulla. Tyylikkään baarin sisustuksesta vastaa herra Kaurimäki itse. Ainoa varjopuoli on, että Dubrovnik toimii vain tilausravintolana. Mutta mitkä bileet, leffateatterin kera!

Vältä kekkulia Angleterressa

Angleterressä juhlitaan keskienglantilaisia mild-oluita 21. - 28.5. Tummat ja makeat oluet ovat nimensä mukaisesti alkoholipitoisuudeltaan mietoja (3,5-4,1 %), mutta maultaan runsaita. Klassisesti oluet tarjotaan Angletressä käsipumpusta eli tuoreoluina. Viikon mittaan maistellaan kuutta eri mild-olutta.

Ranskan kanaa Kämpissä

est. 1887 juhlii Kämpin kulmassa ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Chef Henry Tikkanen vaalii kuun loppuun huhtasienitortellineja, parsaa sekä paahdettua ranskalaista kevätkananpoikaa. Nautinnolla on luonnollisesti hintansa: viiden ruokalajin menu jättää lompakkoon 82 euron loven.

Piknikille saareen

Kesäravintola Särkänlinna hyödyntää tänä suvena kaunista linnanpihaansa. Uutuutena tarjotaan piknik-kori, johon keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija Jukka-Pekka Repo valmistaa kauden kotimaisia makuja. Kori sisältää mm. siianmätiä, riimiporoa ja savustettua lammasta.

Kasvisruokia Sipulissa

Roséviinit ja kasvikset kruunaavat Sipulin kevään. Vuoromestari Juha Haaviston kolmen ruokalajin menulla (43 euroa) löytyy esimerkiksi kasvistäytteinen kevätkääryle ja friteerattua korinttirisottoa. Sommelier Heidi Lagströmin viinisuositusten tähti on Antinorin aatelissuvun toscanalainen Scalabrone.

Mutsi goes Jamaica

Motherin teemana on kesäkuun alusta lähtien Jamaika. Reggae-maan keittiöstä on lainattu hedelmiä, grillattavaa, pataa ja leipiä sekä tietenkin Rasta pastaa. Teema näkyy myös drinkkilistalla. Musa on reggaepainotteista, keskiviikkoisin levyjä pyörittää Dj Slow.

Toveri svengaa Kalliossa

Kallion hype on yhä vahvassa kasvussa. Castreninkadun ja Kolmannnen linjan kulmassa sijainnut Alppimaa tunnettiin aikoinaan ronskista meiningistään. Nykyisin ovessa lukee Toveri, ja uusi sukupolvi on miehittänyt kantapöydät. Mukavan oloisessa olohuoneessa voi vaikka pelata seurapelejä.

Club Move jammaa Uniqissa

Uniqin kesäklubi on nimeltään Club Move. Bilepäivä on torstai ja illan kruunaa villi tanssiskaba, jonka pääpalkintona on avoauto käyttöön määräajaksi. Klubin coolein huone on jääbaari, joka ei sula edes kesäksi.

Viinibaarit tulevat

UniCafe avaa Unioninkadun ja Fabianinkadun väliseen Topelia-kortteliin keskieuroppalaistyylisen viinipihan. Rauhaisalla, ja sään salliessa aurinkoisella, pihalla on 40 asiakaspaikkaa, ja sisällä, jo toiminnassa olevassa Gustus & Verassa 80. Myös Vian yhteydessä on viinibaari.

Biisonia Amarillossa

Amarillon uuden ruokalistan yllätys on biisonin ulkofilee. Annokseen kuuluu 150 gramman pihvi, rapeaa pekonia ja punaviiinikastiketta sekä lisukkeet. Jälkiruokalistalla on mm. vartaassa paahdettuja vaahtokarkkeja (!).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi