Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Uusi Karaokepresidentti!

Yksi City-lehden Baarifestivaalien kohokohdista koettiin täpötäydessä ravintola Manalassa, jossa 12 rohkeaa karaokefinalistia kisasivat The President of Karaoke-käädyistä. Kovatasoisen turnauksen voittajaksi punnersi Jan-Mikael Pennanen, joka luotti Plattersin (Only You) siirappiin ja Elviksen machoiluun (Little Less Conversation). Presidentti Pennanen lähtee ensitöikseen valtiovierailulle Amsterdamiin.

Pohjois-Italiaa Espalla

Pohjoisitalialainen Sasso on avannut Havis Amandan patsaan kohdalla Pohjoisespalla. Oppia on keittiöön haettu Toscanasta ja Piemontesta. Listalla löytyy mm. kuha-hummeririsottoa (12,40 e), kokonaisena paahdettua kananpoikaa ja tryffelikastiketta (19,90e) sekä paistettua vasikanmaksaa ja tummaa viikunakastiketta (17,80 e). Keittiöstä vastaa Marko Koskinen (ex-Lontoo, Katajanokan Kasino), salista Krista Mänttäri (ex-Nuevo, est. 1887).

Äyriäisvati kellarissa

Ranskalaistyylinen äyriäisvati (20,70-32,90 e) on Sasson kellarikerroksessa startanneen FishMarketin erikoisuus. Tuoreita ostereita (2,90 e/kpl) on äyriäisbaarissa myös loppukesästä. Entinen Havis Amanda on saanut raikkaamman ilmeen, ja kesäterassi toimii sisäpihalla. Kalaravintolassa on tarjolla mm. boillabaisse-keittoa (9,50 e) sekä uunissa paahdettua siikaa ja sardellivoita (21,80 e).

Svengaavat ravut

Ripeimmät ehtivät Suomen suurimpiin rapukesteihin Finlandia-taloon torstaina 19.8. Paikalle mahtuu yli tuhat saksiniekkojen ystävää. Talon tuoreen keittiöpäällikön Lars Lautonin neljän ruokalajin menu kustantaa 55 e sisältäen lasillisen miekalla avattua samppanjaa, mutta ravut laskutetaan päälle päivän hintaan. Rapujen ryystämistä rytmittää Antti Sarpila Swing Band.

Pienet panimot isolla torilla

Reilut puolen tusinaa suomalaista pienpanimoa esittelee oluita ja siidereitään Rautatientorilla viikonloppuna 20.-22.8. Uutuutena maistellaan ainakin Saimaan Panimon luomuruisolutta. Sisäänpääsy Suuret Oluet-Pienet Panimot -tapahtumaan on maksuton klo 16:een asti, jonka jälkeen peritään kahden euron sisäänpääsymaksu.

Dominiqueen lounaalle

Chez Dominique on vetänyt lounaidensa hintaa alaspäin. Kahden ruokalajin lounas kustantaa 29 e, kolme ruokalajia 39 e. Jos lounaan vaihtoehdot eivät houkuttele, päivittäin on tarjolla yksi alku-, pää- ja jälkiruoka Hans Välimäen tähtiravintolan à la carte -listalta.

50 Centin leegio biletti Hesarilla

Tavastialla yksityiskeikan heittänyt 50 Cent oli väsyksissä keikan päätteeksi, mutta noin puolet 38 hengen G-Unitista otti loppuillasta kaiken irti. Helsinki Clubilla myös livenä esiintyneet starat bilettivät klubin yläkerrassa ja hyväksyivät seuraansa nelisenkymmentä tyttöä.

Olympiaviinit Kreikasta

Olympialaisia voi viettää kreikkalaisen viinipullon äärellä. Perhetalo Tsantalilta on tullut kolme uutuutta. Valkoinen Halkidiki (6,73 e) on loppukesän lipitysviini, joka sopii salaateille. Punaisista Naousa (6,78 e) on hyvä mausteisen texmexin tai intialaisen kanan kumppanina, kirsikkainen Metoxi (15,42 e) viihtyy pastan seurassa. Vinkki: tarjoa myös punkut viilennettyinä.

Night Train puksuttaa

Kallion ainoa yökerho, ex-Josan paikalla toimiva Night Train on ollut avaamisesta lähtien valtava suksee. Keskiviikon Summer Club täyttyy asiakasystävällisten hintojen voimalla ja bileputki jatkuu aina lauantaihin saakka.

Amarilloon keskiviikkoklubi

Amarillon uuden keskiviikkoklubin nimi on Baila Baila. Tarjolla on kuumia latinorytmejä ja tanssiesityksiä. Niitä varten, joilla ei lattaritanssitaustaa ole, on paikalla aina myös tanssiopettajat. Musiikista vastaavat klubin omat dj:t.

Hotellinjohtajat kierrossa

Tapiola Garden ja Hotelli Helsinki saavat uuden emännän Ässäkeskuksesta siirtyvästä Heli Engblomista. Hotelli Helsingin yhteydessä toimii mm. maineikas Helsinki Club. Pirkko Valkamo on ottamassa vetovastuun Hotelli Presidentistä. Hän on toiminut viime vuodet Hotelli Vantaan johtajana.

Kurkosta kevytversiot

Kurko-lonkeron kevytversiot, sitruuna ja appelsiini ilmestyvät kauppojen hyllyille syyskuun alussa. Kevyttuotteiden suosio on ollut viime vuosina vahvassa kasvussa, etenkin siideripuolella.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi