Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Tony’s Deli lopettaa Bulevardilla

Tony’s Deli lopettaa Bulevardilla vuodenvaihteessa, mutta Sikke Sumari on pukannut maailmalle uuden ruokakirjan Vesi kielellä (34 e). Edellisessä keittokirjassaan juontaja-ravintoloitsija painottui Italiaan, mutta nyt leivitetään ja uppopaistetaan myös aasialaisittain. Rento meininki, ja makeat suupalat vievät muidenkin kuin Siken tyttökaverien kielet mennessään.

Pohjois-Italiaa Papà Giovannissa

Pohjois-Italian Piemonten maakunnan maut hallitsevat Papà Giovannia 19.9. asti. Liikkeelle lähdetään gastronomisen lähettilään Roberto Bavan perheen viineistä. Valita voi kahdesta viiden ruokalajin illalliskokonaisuudesta: Menu Castelnuovo (40 e) ja Menu di Cocconato (48 e). Vasikka, ankka ja sienet ovat vahvasti esillä Piemonten keittiössä.

Oivallinen taideviini

Tämän syksyn taideviini puhkuu laatua. Eteläafrikkalaisen Nederburg Cabernet Sauvigon Shirazin (12,53 e) etiketin on suunnitellut Tuomas Mäntynen. Hedelmäinen viini on jossain määrin mausteinen ja suklainen ynnä valmis juotavaksi ennen muuta punaisen liharuuan kanssa. Rypälesekoitus tehtiin erityisesti suomalaisille viiniystäville.

Risto Mikkola Loisteeseen

Risto Mikkola on palannut Kaliforniasta Vaakunan kymppikerroksen Loisteen ohjaimiin. Viimeksi Mikkola kokkasi San Diegossa, Meksikon rajan tuntumassa. Sinne hän singahti Vian avokeittiöstä. Länsirannikon oppeja maistellaan Mikkolan johdolla Loisteen Kalifornian viikoilla 6.-18.9. Barbequen lisäksi listalla löytyy mm. omena- ja ananassipsejä.

Omenaviikot Kellarikrouvissa

Kellarikrouvissa vietetään viidettä kertaa omenaviikkoja 8.-30.9. Vesa Konttisen listalla löytyy sekä lounaalla että illalla mm. calvadoksella ja kuminalla maustettua karitsanfileetä (12,40 e) sekä omenasiiderillä kuohkeutettua syyskeittoa (8 e). Calvados-tuottaja Monsieur Dupont perehdyttää trendikkään omenatisleen saloihin 9.9. klo 19.

Kokkivientiä Kauko-Itään

Ansioituneet suomalaiskokit, Demon Tommi Tuominen sekä mm. Chez Dominiquessa ja Palacessa vaikuttanut Jaakko Sorsa pakkaavat kauhansa ja kattilansa ja lähtevät käynnistämään marraskuussa avattavaa skandinaavista ravintolaa Hong Kongiin. Tuomisen pesti on vuoden ja Sorsan kahden vuoden mittainen. Tommin tuuraajaksi Demooon on pestattu jenkki Matthew Dolan.

Lentoemoja ja stand uppia Kallessa

Kaarle XII:ssa joka kuun ensimmäinen perjantai on pyhitetty lentohenkilökunnalle sekä muille lennokkaille bilettäjille. E.P.K.:n musasta vastaa Kalle House Band. Stand Up -komiikkaa tarjotaan samoissa tiloissa niin ikään kerran kuussa, alkaen 17.9.

Vihdat messiin ja Paakariin

Baker’s Café Bar on vihdoin valmis. Katutason baarissa on tarjolla monenlaisen syötävän lisäksi runsas viinivalikoima. Keskiviikosta lauantaihin musasta vastaa iltaisin dj. Paikan kruunaa kellaritasoon rakennettu tilaussauna.

Lauantailounaalle Meccaan

Ravintola Meccan hurja suosio oon saanut omistajat pidentämään aukioloaikoja. Lauantaisin ovet aukeavat jo kello 13 ja tarjolla on chilliä lounasta sekä groovya poljentoa dj:n voimin.

Hulluun Kukkoon viinibaari

Hullun Kukon toiseen kerrokseen on avattu viinibaari. Tarjolla on laaja valikoima lasiviinejä sekä pikkusyötävää. Syksyn aikana joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina järjestetään eri teemojen ympärille rakennettuja viini-iltoja.

Club Colors 5 vuotta

Muun muassa maailman kalleimman deejiin, Paul Oakenfoldin, Helsinkiin tuonut Club Colors täyttää marraskuussa viisi vuotta. La Tourissa järjestettävien syntymäpäivien vieraaksi on varmistunut trance-valtias Armin van Buuren sekä Markus Schulz ja Perry O’Neil. Hesarin after partyissa soittaa brittituottaja Darren Tate sekä Orkidea. Ennakkoliput tulevat myyntiin 11.9. Club Colors 5 v-juhlat La Tourissa ja Helsinki Clubilla 5.11. Liput 25 e (StreetBeat).

Uusi reggae-klubi

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina käynnistyy uusi viikottainen reggae-klubi, One Love Reggae Party. Avajaisissa hötkyilevät Komposti, Irie Soundsystem, Lionhead ja Bobby Culture. Ja vaikkei reggae nappaa, niin paikalle kannattaa suunnistaa iltayhdeksän ja -yhdentoista välillä, jolloin kolmostuoppi ja siideri kustantavat vain euron. One Love Reggae Party Acapulcossa 4.9. Liput 4 e.

Nousun avajaiset

Levy- ja klubivaatekauppa Mosson tiloihin avattavaa saman alan Nousu Shopia juhlitaan Aktia-salissa kahdella areenalla. House-rytmeistä vastaavat muun muassa Mr.A, Milla Lehto ja tiukasta poljennosta Sebastian ja Carbon Based. Nousu Shop -launch Aktia-salissa 11.9. Liput 10 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi