Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Lottoa Highlightissa
Highlightin opiskelijoille suunnatulla Lottoklubilla lipputulot arvotaan joka keskiviikko, ja yksi onnellinen kuittaa kassan. Liput kolme euroa, olut ja siideri samoin. Asiakaskilpailua käydään varmasti vastapäisen Studio 51:n kanssa.

Stella Artois ykkösbrändi Britanniassa
Britannian tuoreen brändimittauksen mukaan Stella Artois -olut on saarivaltion ykkösbrändi alkoholituotteissa. Stolichnaya-votka on hyvä kakkonen. Muodissa ykkönen oli Diesel, moottoriajoneuvoissa Audi ja artisteissa The Streets.

Nuevon lista uusiksi
Nuevon uusi lista mukailee maailmalla kovin suosittua Nuevo Latino -tyyliä. Ruokalista on hinnoiteltu asiakasystävälliseksi, pääruoat mahtuvat hintahaitariin 13,60 - 21,90 euroa. Myös viinilistalle on otettu uusia tuotteita.

HOK rakentaa Rautatieasemalle
HOK-Elanto on ottanut haltuunsa Rautatieaseman ja Postitalon välissä sijaitsevan rakennuksen, jossa on aiemmin sijainnut Finnairin myyntipiste. Rakennukseen on tulossa ravintoloita ainakin kahteen tasoon.

Jameja Rocksissa
Tampereella ja Turussa aiemmin toiminut Mike´s Monster Jam -klubi vuorottelee Wanna be a Rockstar -kilpailun kanssa sunnuntaisin klo 22 On The Rocksissa. Jamibändissä soittavat vakiojäsenet, joiden kanssa lavalle poimitaan tuttuja ja tuntemattomia soittajia ja laulajia yleisön joukosta.

Kappelin riistaviikot jatkuvat
Kappelissa syödään riistaa 24.10. saakka. Tarjolla on alkuun kyyhkynrintaa, pääruoaksi jänistä, villisorsaa ja hirveä. Jälkkäriksi tyrnimarja cremè brulée tai ruusunmarjakeittoa ja anisjäätelöä.

Meri elää Maxillissa
Maxillissa vietetään Seafood Meininkiä marraskuun alkupäiviin. Syksyn viileiden vesien listalla löytyy mm. eläviä ja kuorrutettuja ostereita, sinisimpukoita ja hummeria. Jos merenelävät eivät miellytä, Pasi Hälikän keittiö tarjoaa myös ravintolan à la carte -listan klassikoita kuten vuohenjuustokrutonkeja salaattipedillä.

Toscanaa Frescorantessa
Korkeavuorenkadun Frescorantessa nautitaan lokakuun loppuun Toscanan makuja. Keittiömestari Oscar Borgesin kolmen ruokalajin Toscana-menu (40 e). ankanmaksatoastia, Chiantissa haudutettua jäniksenpaistia sekä grillattua parmesaania. Kyytipoikina nautitaan Polizianon ja Ruffinon toscanalaisia viinejä.

Syö Helsinki!
Simpukoita viiniliemessä maalaisperunoiden ja aiolin kera Nuevossa.
Kympillä. Scampipasta ja lempeää tomaattipestoa Pääkonttorissa.
Kympillä. Eikä siinä vielä kaikki. 24 laadukasta ravintolaa tarjoaa Syö Helsinki -tempauksen aikana herkullista ruokaa kymmenellä eurolla. Voit siis herkutella polttamatta syvää reikää lompakkoosi! Festivaalipöytä on katettu 15.-27. lokakuuta. Lisätiedot tässä lehdessä sivulta 23 eteenpäin. Sinne, mars!

Miljoonia Bankiin
Bank Bistro ja lounasravintola palvelevat Sammon pääkonttorin alakerrassa Unioninkadulla. Jussi Mettälän keittiö kokkaa itsepalveluun salaatteja, pastaa ja Aasian makuja. Baaritiskilounaan saa suoraan kokilta ja Bistrosta aamiaisen mukaan aamukahdeksasta lähtien. Kun kymmenien miljoonien eurojen remontti vuodenvaihteen jälkeen valmistuu, Bankissa on kokoushuoneineen tilaa lähes 1 400 asiakkaalle.

Vanhoillinen ravintolaopas?
Kauppalehti Option ravintola-arvioista on koottu opaskirjanen Suomen parhaat ravintolat. Parhaat ruokapisteet kerää ansaitusti Chez Dominique. Makuasiat ovat makuasioita, mutta vajaan sadan ravintolan oppaasta puuttuvat mm. Maxill, Tony´s Deli, Kabuki ja Mai Thai. Miksi ihmeessä?

Sipuli purjehtii kaukomaille
Havis Amandasta Sipulin keittiön ohjaimiin siirtynyt Jyrki Linna-Hynnilä kokkaa Uuden maailman makuja Windjammer Menussa 22.10.
asti. Kuuden ruokalajin illallisella (69 e) nautitaan mm.
seesampaahdettua tonnikalaa, sitruunaruoholiemessä haudutettua meriahventa ja kiivihedelmävaahtoa. Sommelier Heidi Lagströmin viinilistalta löytyy mielenkiintoisia harvinaisuuksia valtamerten takaa.

Hirvipeijaiset Elitessä
Eliten riistaviikot käynnistyvät perinteisillä hirvipeijaisilla lauantaina 16.10. klo 14. Metsien ja järvien annin riistaviikot jatkuvat 6.11. asti. Eliten poronliha tulee Sallan pohjoisesta paliskunnasta. Kotimaisen luonnon makujen kumppanina tarjotaan esimerkiksi Lammin Sahtia.

Klassikkojen kimpussa
Gloriasta kuuluu ryminää ja pauketta, kun hard tranceen, teknoon ja muuhun raskaaseen tanssibiittiin erikoistunut Säde-organisaatio fiilistelee klassikkojen tahtiin.
Mukana on aikoinaan ensimmäiset laittomat reivit Suomessa järjestänyt, deejiiden MM-kisoissa pari kertaa pronssille sijoittunut Eliot Ness, joka on lupautunut soittamaan bileissä kolmella levysoittimella. Menoon osallistuvat myös Proteus (tietenkin) sekä Halo, Neon ja Triton. Ja bileissä soi siis vain klassikoita.
Säde Classics Gloriassa 22.10. Liput 10 e.

Tuottajaveteraani Feverissä
Pussy Clubin vieraaksi saapuu Englannista pitkänlinjan dj/tuottaja Slacker eli Shem McCauley, jonka ura on kestänyt jo kaksikymmentä vuotta. Nykyään McCauley soittaa rehellistä housea, mutta 80-luvun puolivälissä tyylinä oli vielä rap ja funk. Hän oli yksi Britannian parhaista scratch mix -deejiistä ja tunnettiin silloin vielä nimellä DJ Streets Ahead. Mukana ovat myös Pussyn vakiosoittajat Coma ja Milla Lehto.
Pussy Club Feverissa 22.10. Liput 12 e.

Rushin jatkot
Jos menojalka jäi vipattamaan vielä Kaivohuoneella järjestettävien Rushin synttäreidenkin jälkeen, niin jälkihöyryt voi päästellä ulos Rush-jatkoilla, Zero500-aamubileissä. Aamuvirkkuina levynkääntäjinä kunnostautuvat D.N.A, Thomas J sekä Säde-possen Friik. Kaivolta lipun saa muuten puoleen hintaan, Street Beatista ennakkoon kuudella eurolla.
Zero500 Acapulcossa 16.10. klo 5-12. Liput 10 euroa.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi